Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänj

Alla ni hjältar
som trotsat
konventioner

i längtan
efter skönhet

ni konstnärer
och kulturbanditer

ni vet
att det vackra
bara är vackert
det fula
bara fult

medan det
riktigt vackra
gränsar till
det fula

det riktigt fula
till det vackra

varje
meningsfullt
ord
imploderar

in i sin egen
inre
mening

varje tystnad
exploderar
ut i stjärnregn
av rymder

fyll ord
med tystnad
tystnad
med ord

mättnad
med hunger
hunger
med mättnad

proppa
begripligheten
full med
oförståelse

oförståndet
fullt av
begriplighet

tänj tänj
det vackra
över
det fulas
gräns

det fula
över
det vackras

se fågelns flykt
med fiskens
fenor

fiskens simtag
med fågelns
vingar

trädets
rötter
mjölka
himlen

dess krona
lapa jord

solen stiga
torr upp
ur havet

men drunkna
i zenit










Fri vers av Petter Wingren
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-16 06:40



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

För mig är den en dikt om vacker, allomfattande och outgrundlig kärlek.

2016-09-16

  Stanley Rydell
Med detta nyansernas seende kan djupet överbrygga de skenbara motsägelserna. Paradoxens olidliga meningsfullhet. Du skriver med lätt hand fram stor livskunskap. Gillar tystnaden som exploderar ut i stjärnregn.
2016-09-16

  objekt3
Med "vackert" menar du här tillrättalagt?
2016-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren