Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän Göran

På den exakta platsen
mitt inne i en cirkel
av Persgatan 23
Halta Lottas krog
och Härlanda fängelse
väntade hans pappa
landsfiskalen på honom

Han tog alla omvägar
han kunde hitta
för vem vill bli påmind om döden

Den sista tiden satte han fram foton
av sina föräldrar på nattduksbordet
De väntade på honom

Till slut förenades de
som guldgula bokstäver
på den kalla graniten

Jag söker honom
och gräver hål
med mina bara händer
i det hårda gruset

Plantor av lila ljung
fyller tomrummet

I en cirkel blinkar ljusen
från Persgatan 23
Halta Lottas krog
och Härlanda fängelse






Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-16 22:33



Bookmark and Share


  Epione VIP
Berörd, som en bildberättelse från mina trakter.
2016-10-07

  Goraxy 89 Orion VIP
Väl skriven denna ! G I L L A R starkt!!!
2016-09-27

  Kjell Åhsberg
Jag blir stum. Vet inte riktigt vad jag ska säga, mer än att här lurar något svårberättat. Tuff text!
2016-09-17

  Mats Edin VIP
Stark
2016-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP