Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagsmorgon

Solstrimma och klockringning
över köksbord och granskog.
Älgarna kliver värdigt över dikena;
Mannen bläddrar omständigt i tidningen vid kaffet.

Barnen väljer finkläder i garderoben.
Det blir ingen fotboll i dag,
för Gud måste vila efter sina sex arbetsdagar.

Hemmalaget sjunger i kyrkan,
Alla i målbrottet.

Till middag blir det slottsstek med sås.

En ro som svart sammet
vilar över byn.

ue.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 395 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-09-17 17:48

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Grattis till den fina
placeringen!!!
2016-09-21

  Ingrid Trolle

Så fint och vackert har
du här med stadig hand'
målat den ro, som vi har
förlorat och bara kan längta
tillbaka till. Fint att då ha din
dikt att återkomma till och
för en stund känna frid.
Bokmärks absolut!
2016-09-19

  i af apa
rofullt & vackert
absolut.

min G-d
vilar på lördagar
men det är samma Herre
som uppfattat dagarna
olika...
2016-09-18

    Sefarge VIP
Rogivande minnesbilder
Om flydda tiders
Trygghet (om än
I gråhets ton? )
Skickligen skriftat!
:)

2016-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram