Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur serien kollektion: En tanke om kvällen. Av Diana Norma Jeflea. (dikten är skrivet under skrivarakademi period kurs som hemläxa år 2000 plats solidaritet huset på söder).


ÖVERREPRENTATION

 

 

Mörkret faller tidigt här

Där alla super, slåss och svär

Var det turk eller var det ryss?

Fattig kvinna gav en kyss

 

Svensken, ryssen svär på finne

Kom du hit på blotta minne?

Genom sekler det alltid varit nå`t

Som hållit dig kvar på Nordkalott

 

I arbetslöshetens skugga du driver kring

Säljer handarbete och allehanda ting.

Kärlek säljs av fattig kvinna,

Men hon har ju allt att vinna.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-19 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP