Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den rika världens misstro


Vi lever i en tid då

arbetare möts av orimliga prestationskrav
sjukskrivna möts med misstänksamhet
ambulanspersonal möts av stenkastare
tiggare möts av vakter
hemlösa möts av avhysning
asylsökande möts av protesterande grannar
flyktingar möts av stängsel


och de vars lösningar lyder;
högre krav,
ökad misstänksamhet,
fler vakter,
mer avhysning,
högre stängsel!


möts
av gehör

Vi lever i en tid då
enkelhet sväljs trots sin orimlighet

då svaga ställs mot svaga
för att befästa misstron
och de starka sparkar neråt
för att befästa sin makt

***

**

*

vi lever i en tid då blickfånget faller
på de som skriker högst
och talar med störst lättfattlighet

på demagogerna


(utan att vi de facto lyssnar)


****

och medan konsekvenserna väntar


***


berättar historien oblitt


**



det har hänt förut


*


vår lättsinnighet
är vår frihets
förtäckta
bödel





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av aberatio
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-20 10:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärt
Mvh annokas
2016-09-20
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio