Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto; Ego 20160919


Dalälven skälver

 

D. River driver

från källorna till havet

bäck blir å blir älv

forsande rännil växer

till mäktig vattenspegel

 

D. River river

loss gamla kulturlager

för mas och kulla

vårflod naggar strandbrinkar

höstflod majestätiskt lugn

 

Dalälven skälver

hösten blänker på ytan

änder i vassen

sol driver i vågskvalpet

behärskar morsespråket

 

© Kjell Åhsberg

 




Bunden vers (Tanka) av Kjell Åhsberg
Läst 317 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-19 19:00



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Underbart foto av Dalälvens blånande vatten med himlen som en dansande spegel!

Fin svit om Dalälvens skälvande liv
i tankarna... från bäck till älv...
från livligt vårflöde till majestätisk
höstflod...
Där solen sänder glittrande morsesignaler från Universums djup!

2016-09-24

  ULJO
Tack för lektionen om Dalälven
2016-09-20

    ej medlem längre
Helt underbara tanka. Vacker bild på Dalälven!
2016-09-19

    ej medlem längre
Dalälven har lång väg att färdas. Vackert med det spegelblanka vattnet.
Jaa, man kan nog höra vågornas morsesignaler da di da ditt mot stranden...
Fin tanka-svit med det vackra fotot som bakgrund!
2016-09-19

  StinaJ VIP
Underbart skrivet om Dalälvens magi.
2016-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg