Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varberg by night

Jag har suttit med Ego på restaurant
och blivit förvisad till ljusets baksida
En utsikt som skarpslipade saxar
valt för koncentrerad exponering

Så mycket bomull som odlats här
räcker till för en omättlig mun
som vill svärta hoppets röda strimmor
med makadam och asfalttjära

Ålderdomen ligger utdragen
längs järnvägsrälsen skenor
glada barnröster ackompanjeras
av tidens bestämda punkter

Ett stycke bort till Johns place
En vandring mellan hav och järnväg
endast gryningsljuset tillåter
en ordnad reträtt på trötta fötter

Här firar fackliga visionärer
lokala personliga segrar
omtalade och omvittnade
endast av skuggorna i själen

Här finns det en möjlighet till flykt
från ansvar och arbete
från den besvärande sanningen
i stängda dokumentportföljer

Jag har suttit med Ego på restaurant
och upptäckt den osynlige pojken
som gömt sig under den besvärande tyngden
av en överlastad pianostol




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2016-09-20 02:45



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Fantastiskt fint skaldad, rytm och gestalt
2016-10-21

  Goraxy 89 Orion VIP
Denhär var åxå mycket fint berättad!!!
2016-09-27

  Anya VIP
Jaa vi har nog alla suttit med vårt Ego någonstans och funderat. Blivit förvisade till ljusets baksida. En mustig text, innehållsrik. Tycker särskilt om hur ålderdomen ligger utdragen....Talande!
2016-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP