Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfjärilen

I månlöst nattmörker
vakar gatlyktans ljus
frostens blanka täcke skickar det vidare
ut i ingenstans
tills det träffar
nattfjärilen
dess färglösa mönster
får dig att tänka
på döden
trots att du vet
att det enda den vill
är att komma närmare
gatlyktans vakande ljus




Fri vers (Fri form) av Daniel Marton
Läst 619 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-21 07:42



Bookmark and Share


  Iréne S Räisänen VIP
Tänkvärd och rytmisk.
2016-09-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Nattfjärilen söker knappast inspiration eller flow när den flyger mot lampan som den tror är månen och vill bosätta sig där för att slippa människorna - men ack vilken besvikelse när månen visar sig vara av glas :)
2016-09-21

  Grovskuren
Så vacker text om att söka lycka - hur pass vidrig man än är. Bra skrivet
2016-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Marton