Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vad varje val och vägskäl i livet kunde ha blivit...


Möjliga världar

I denna värld bor jag ensam i sta\'n
men har jobb som jag faktiskt trivs med.

I den 2:a världen
är jag kvar på landet
har övertagit föräldrahemmet
i stället för att sälja det
Där drar jag inte ner persiennerna på kvällen
Där finns äpplen på hösten.

I min tredje värld där föds jag inte
Eftersom Hitler inte hjälpte Finland
och ryssarna inte anföll.
Och min mor blev inte beskjuten
och slapp gömma sig i snåren.
Där hon inte behövde ta sig till Gotland
Där pappa inte träffade henne.

I den 4:e föds jag med
en medfödd hjärnskada
och blir 13 år
innan min kropp ger upp

I den femte världen sitter jag
under en väldig akacia och skriver lyrik
och tittar sedan ut över röda jordar.
Detta för att jag vann miljoner på Lotto.

I den sjätte dör min syster inte
och fyllde 60 härom året
och jag var där
och på kvällen satt vi på verandan
och mindes alla roliga saker
vi gjort tillsammans.

I den 7:e bor jag bara ett kvarter härifrån
och har en förtjusande granne
som jag ofta och gärna tittar in till
och hon blir glad när jag kommer.

I den åttonde världen hälsar jag ofta
på hos min dotter
som just gjort mig till morfar
Och jag sitter och tittar ner
på det lilla ansiktet,
på underverket
som gör att världen lever vidare.

I min nästa värld..............




Fri vers av Dionysius
Läst 617 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-12 19:23



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
jag önskar dig alla av världar, spännande text vill läsa mer
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius