Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om indolens

Jag vaknar i min säng och ligger kvar i min säng.
Timmar går och klotet jorden spinner.
Sensommarsolen spyr sin värme genom mitt fönster.
Jag bländas och svettas och jag vrider mig i min säng.
Skator ställer sig på balkongräcket och skriker.
Barn letar sig hem från skolan och leker på gården.
Moln skockas och min mage, kanske borde jag äta?
Solskenet letar sig förbi mina tånaglar och det är kväll.
Nu skulle jag kunna gå upp.
Värmen flyr mitt rum och jag dåsar i svalkan.
Det finns inget så stillsamt som tystnaden i stjärnhimmelen.
Jag vaknar och äter vita bönor i tomatsås.
På balkongen och månen lyser brandgul.
Jag ligger i min säng och tänker.
Den trägna tystnaden bryts tacksamt av kylens brummande.
Tankar klyvs itu och det är allt.
Tankar klyvs och krockas och splittras och blir till dimma.
Jag sover igen, tack och lov.




Fri vers av en gång
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-21 22:59



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Fångar den där känslan av hur det är egentligen, typ. Mkt bra!!
2016-09-23
  > Nästa text
< Föregående

en gång
en gång