Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag satt och skrev en låt inspirerad av Kafkas "Förvandlingen" när jag plötsligt fick inspiration till denna dikt.


Insekt

Skosulor kastar rymdskeppsskuggor
Det är vardag på stan
och Armageddon i hjärtat

"Hej hej"
dunk dunk
boom boom


Du parerar dansant
som en ballerina
Det är allt du orkar
idag



Knivblickar
och rakbladsord
har karvat ut dina former
och dissekerat
din självkänsla



Yxmördar din stolthet



En överexponerad
turistpärla


Du måste orka mer
idag

Klättra
Längs knotiga stammar
för att inte dö
i skuggan


Vardag på stan
Armageddon i hjärtat

Skosulor skymmer solen
du parerar
inte lika dansant längre


Det knastrar
i insektssjälen




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-22 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP