Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

blinka lilla stjärna är ljusår bort


Vi är mitt i branden. Det finns inget beskydd för någon varelse längre. Människan har blivit tokig av att veta allt om andras förehavanden på rymdens scen och blinka lilla stjärna är ljusår bort.

Dessutom kränks varenda jävel när de övertolkar betydelsen av sin egen verklighet, framför i falsett en sagostund som inte ens terapeuten känner igen och det är klart alla bryter ihop utan tröst.

Det är inte nog med gränsöverskridande strider. I framtiden återvänder det bannlysta intellektet, nedstörtar som en dyster ängel och då förintas bubblan av ingenting på ett ögonblick.

_______________
Prosa av Jag är fan större än Sartre
Läst 430 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-09-23 13:41Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Det man väldigt tydligt registrerar vid en genomläsning av kommentarerna (som ju inte alls är oviktiga), är hur de alla flesta här är så oerhört säkra på sin sak. Den enda som tycks vara lite tvivlande är jag själv. och v a r är humorn? Ingen humor, och världen går under med största sannolikhet. Vi får se?
2016-09-23

  Gunnar Hilén VIP
att försöka bekämpa dagens upphöjda, accepterade variant av ondska - som fan/Sarte är en av de få här som både uppfattar och sätter ord på - är det inte längre bevänt med.

hade så varit fallet hade vi släckt branden för länge sen

det syns inte...DET KÄNNS INTE....att vi gett upp....det händer inte.....det sker ändå

att japanerna skryter om att ha människoliknande robotar som kan "tala" och föra en "kommunikation" med varandra är nåt vi inte VILL se vidden av/i.....vi låter oss imponeras

vi lever kanske max 100 år till som människor som måste knulla för att fortplanta oss.....= ha nåt vi kallar inre värld/en själ

den här texten är så bra !
2016-09-23

  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Min lite naiva tanke på en bättre mänsklighet är den där människokärleken är tillräcklig för nödställda utan att man tar betalt för denna.
2016-09-23

  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Självgodheten är ingen god sak för andra mer än den för sitt egna narcissistiska egos självtillfredsställande
2016-09-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Världen av idag, med dess problem av alla de slag, på väg mot undergången, känns det. Beskriven i fin språklig kostym.
2016-09-23

    Jag är fan större än Sartre
En sak Sten Wiking bör betänka är att det goda sällan är det goda, eftersom godheten allt som oftast visar sig vara en självupptagen teatralisk idealist.
2016-09-23

  i af apa
visst.
lätt överdrivet...
2016-09-23

  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Mänsklighetens förvirrande överlevnadsvillkor har alltid gått sida vid sida med den destruktiva ondskan som därtill visat sig överlägsen det goda,ändock bör man vara benägen vidmakthålla tron och hoppet om det goda och föregå som goda exempel,för ondska genererar endast ondska.
2016-09-23

  Annie b'larsson VIP
Språket är oklanderligt. Men vad hjälper det när texten är så dyster. Allt ter sig så hopplöst. Om det är hopplöst på riktigt, kan vi ju lika gärna gå och dö allihop. Vore det inte bättre peka på de möjligheter som finns och försöka inge människor hopp om att allting går. För att det måste gå. Som Göran Sonnevi sa. (Jag tror det var G.S.)
2016-09-23

  Marianne Räf
Mkt BRA skrivet om det elände,
som vill förgöra oss!! Din
insiktsfulla text känns väldigt rätt.
2016-09-23

  Öknens Ros VIP
framtiden synes dyster..
2016-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre