Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berörelse punkt i Ainola




Den 12 te Cellisten
Skar sig svårt på stycket.
Sprang iväg i tanken

Musiken förblödde
Inför åhörarnas öron.

Kunde inget göra
än att ta emot

På slutet lindrades
Plågan och alla kunde
andas ut.


Sibelius sångsvanar
lämnade Mästarens
ögon inför den öppnade
Balkong-dörren.

Ungdomens fåglar
till Höstens ålderdom
och slutet.

Tårar föll tyst
av tonernas längtan
inför livets insikt.

Droppande ned på ofyllda
Notblad.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-24 10:27



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Pappa spelade violin och mandolin, Mamma kanteletta.
"Evakon laulu" på "you tube". (Änislinna 1945)
ML

2016-09-26

  Valter Örn VIP
Symfonisk känsla i dikten !
2016-09-26

    ej medlem längre
mycket mycket fint skaldat!!
2016-09-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mycket skrevs
till toner drevs
av oss upplevs
Mästarens spelliv
ges i vårt kliv
som en tillgång
för oss god giv
som kan bli
vårt driv...

2016-09-24

  Bossepoet från Österbotten
så väl skaldar
få om det
ofångade
i höstens längtan
2016-09-24

  Mats Edin VIP
Mäktiga toner
2016-09-24

  Stefan Albrektsson
Mycket vackert och mycket dramatiskt - precis som Sibelius musik.
Särskilt berörs jag av hur väl du fångar honom, hans liv, hans utveckling och allt större problem mot slutet av hans liv som du frammanar från strofen "Sibelius sångsvanar..." och hela vägen till de ofyllda notbladen. Mycket gott!!
2016-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP