Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst i Mumindalen

Jag går runt i min trädgård och förbereder den för vintern. Plockar undan nedfallna grenar, klipper gräset en sista gång och täcker över känsliga buskars rötter. Det är ett enastående fruktår. Mellan molnen ser jag en del blått, och rätt vad det är tittar solen fram. Jag sätter mig på en sten med ett knallrött äpple jag har plockat direkt från grenen. Fruktköttet är iskallt och friskt. Löven rör sig lite i lönnen, det är gult, rött och brunt bland allt det gröna. Det är tyst - förutom lövens prassel hörs bara en hunds skall på avstånd. En hök står blick stilla över fälten. Jag tar in trädgårdsmöblerna och spikar upp nya fågelholkar. Räfsar lite löv och tar en lång promenad ända upp till den lilla skogssjön där vi ibland badar på sommaren. Det är som om ondskan inte fanns.




Prosa (100-ordare) av Peter Dickson
Läst 410 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-25 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Dickson
Peter Dickson