Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hunden


Vad vill ni med mig?

Skall jag skälla som
en hund på allt som rör sig
Blir ni glada eller galna då?

Skall jag vifta svans eller
Morra åt främlingar.

Skall jag varna om
Det luktar sjukdom
eller droger.

Skall jag springa omkring
jaga och efter vad?

Kastad pinne! Det orkar
Jag inte!
Okej då men bara i nödfall
har artros

Och killen som smyger in på
Natten och tar grejor

Vad ska jag göra med honom

Då han duger på dagen
Och är snäll mot matte
I sängen.När husse är borta



Vad vill ni?
Tala om för mig

För Jag är ju bara
en dum hund!

Vov! Vov!




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-25 21:08



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Duktig, duktig Husse ! Så här ska en dikt skrivas ! Med löst koppel så att dikten får en chans att löpa lite fritt !
En dikt som leder till tankar. Och till tankar om jämförelse med den stolthet som folk känner inför de konster som deras barn eller hundar kan utföra.
2016-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP