Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


stanna och

 

Så delikat, varm, i allt ditt starka. Alla hjältar är vi. Som små pojkar alltid vill. Vi tvekar inte. Vi är där. Där små flickor alltid vill. Flyga på mattor vävda i guld. Rött och orange. Jag byter mina färger nu.

Hör trummorna mellan husen ikväll. Rytmen dröjer kvar. Slöjorna dansar med Gudarna. Din Gud är min Gud är Gud. I allt detta ryms vårt glitter. Jag vågar inte säga mer än så. Det är ett glitter och en ro.

Så delikat, stark, i all min rädsla. Alla sorger är vi. Som små pojkar torkar sina tårar. Vi håller deras hjärtan. Vi är där. Där små flickor visar sina ansikten. Mot den värld som inte längre kan blunda. Vi slutar aldrig tro. Vi kommer aldrig ge upp.

Dröj kvar i rönnbärens tid. Bär min kropp på dina armar. Vila mot min hud. Skänk ditt tionde och låt oförrätterna passera. Böj ditt huvud mot din Gud och mot världen.

Så delikat, tryggt, i allt vårt samspel.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-25 23:54



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
vilken härlig text- ger ömhet go, barndomskänslor och framtidstro!
2016-09-26

  lodjuret/seglare VIP
Ibland är det tid att skriva och ibland är det tid att läsa. Att det även ibland är tid att vara liten, som uppkrupen i ett knä hos en stor, starks armar, det torde vara lika uppenbart och här, i denna som form, känns det ibland som så välkommet hemma också.
2016-09-26

  Goraxy 89 Orion VIP
"Dröj kvar i rönnbärens tid." Ja, den tiden på hösten då trollkarlen svingar sitt spö och färgerna förvandlas då han uttalar den magiska formeln jag fick lära mig redan i sexårsåldern: "A b r a c a d a b r a ! Man sade mig att det ordet inte betyder något alls, men jag använde det ofta och gärna - speciellt den gången två små flickor jagade mig på skolgården och jag måste gömma mig för dem under en utbyggnad av skolhuset - Där satt jag med stukad stoltet och ropade högt ABRACADABRA, ABRACADABRA gång på gång tills rasten var slut.
Nu slog jag äntligen upp ordet på Wikipedia och blev helt förbluffad övar att formeln kan härledas till Skapelseprocessen (kreativiteten) Magin att skapa med Ord - Är det inte just det VI sysslar med här och Nu?
2016-09-26
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP