Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#special


"Sledcom"-den antikorruptionsbyrån i Ryssland

 

 

http://www.kommersant.ru/doc/3089020

 

 

Kommersat: Putin vill KGB tillbacka och tänker starta om under ett annat namn. Hur kommer det "reformerade" i de nästa två åren de ryska tjänsterna


Kreml förbereder, efter riksdagsvalet på söndag, en stor transformation services och brottsbekämpande organ i Ryska federationen.

 

 

Enligt måndagens upplaga av tidningen Kommersat förbereder Putin reformen av säkerheten i Ryssland-echivaland, enligt journalister, med återställandet av den tidigare KGB, under ett annat namn. Mer specifikt, kommer det att inrätta en ministeriet för statens säkerhet MGB-struktur som kommer att slås samman FSB (nuvarande intern information service och kontraspionage i Ryssland), den federala säkerhetstjänsten av gränserna och SVR (utländsk underrättelsetjänst).

 

Den enda struktur som förblir blir oberoende FSO (security service av presidenten), som kommer att få särskilda uppgifter i fältet för kommunikation och övervakning resor högre dignitärer.


Beteckningen MGB användes inte längre efter döden av Stalin, när strukturen i detta namn ersattes av KGB. Sådant ämbete kommer att sätta de tre tjänsterna under kommandot, "för en bättre hantering av säkerhet" och "eliminera korruption av dessa institutioner"-som kommer att göra sig "maid" rengöring

inuti, vilket eliminerar praktiskt taget alla störningar av rättvisa eller inredning.

 

Kommersats källor hävdar att det är, i princip, en återgång till arbetsläget för KGB under sovjettiden (foto-f.d. säte för KGB, FSB, för närvarande från Ljubljana-torget). Tjänster-organ kan vara inblandade i fall av storskaliga, främst de av korruption, i alla sina stadier, medan åklagarens befogenheter kommer att minskas.


Den mest drabbade institutionen kommer undersökningskommitté, "Sledkom"-den antikorruptionsbyrån grundades 2011, liknar DNA från Rumänien. Denna civila struktur som lossnat från den allmänna åklagarens kontor i Ryssland, kunde få en rent symbolisk roll och nuvarande chef, Alexander eller Bastrikin (bilden nedan), kommer troligtvis att ersättas i nästa månader eller veckor, efter några skandaler av korruption inuti Sledkom senaste undersökningen visade en FSB.


Och departement av försvar kommer att dra nytta av reformen, att vara intagen i dess olika underordnade enheter för räddningstjänsten. Reformen skulle genomföras fullt ut förrän 2018 presidentvalet.

 




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-26 06:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP