Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del av min mors barnuppfostran







-Tänk dig för innan du säger något
speciellt om du är arg eller ledsen

när orden flugit i väg
kan du inte stoppa dem

i morgon har du kanske glömt vad du sagt
men de finns kvar länge hos den andre




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-09-26 11:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra förebild...alltid bra att tänka en extra gång speciellt i stridens hetta!
2016-10-03

  lila fjäderblomman VIP
Kloka ord!
2016-10-01

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är viktigt att tänka efter före...säg inget som du själv inte vill höra...
2016-09-30

  StinaJ VIP
Ja kommer att tänka på ordspråket,
Tala är silver men tiga är guld när jag läser den här texten. Det ligger en sanning i de orden.
2016-09-28

  Öknens Ros VIP
Kloka ord av en klok mamma.
2016-09-28

  Solstrale VIP
Ja det tänker jag på ofta fick höra dem av farmor och mormor... Bra att påminna oss om dagligen!
2016-09-27

  Magdalena Eriksson VIP
Ja tack. försöker. tänkvärda ord i evighet.
2016-09-27

  Anya VIP
Jaa ord kan verkligen såra... Så sant! Men ibland måste man få tala klarspråk... Det har hänt mig några få gånger i livet. Har nog sårat men annars blir man sårad själv.
2016-09-27

  Niliboy
Vi bär alla på ett ansvar, men ibland glömmer man det å manrensarluften!
2016-09-27

  Rise Little One
Kloka uppfostran att ta till sig!
2016-09-26

  Blått Norrsken VIP
Fina Sanna ord!
2016-09-26

    ej medlem längre
Så sant Marita!
2016-09-26

    ej medlem längre
Kloka o så Sanna ord
Mvh annokas
2016-09-26

  Respons VIP
Kloka ord!
2016-09-26

    Dan Myrbeck
Klokt.

(Ibland noterar ju motparten att man är ledsen, och lägger därför mindre vikt vid ens uttalande.

Arg, däremot, är ju mera svårbedömt om det är äkta eller uppförstorat.)
2016-09-26

  Maria Sundelin VIP
Så sant.
Det har jag fått erfara
Kramar
2016-09-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett verkligt visdomsord att anamma!
2016-09-26

  Eva Helene VIP
Så bra att få med sig ett sådant visdomsord redan från barndomen!
2016-09-26

  M.Eta
Bra uppmaning från en mor.
2016-09-26

    ej medlem längre
Ja så sant detta är! Så mycket missförstånd det kan bli med tanklösa ord man slänger iväg i hastigheten!
2016-09-26

  i af apa
verkligen en sanning
att bära med sig!
2016-09-26

    ej medlem längre
En klok mor.
2016-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP