Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att kalla döden för gud


att tro på något mer
än det egna livet
att tro på något större
att bli fri från sin egocentricitet
sin rädsla...sin fruktan

att tro på gud
att tro på något som kommer sen
att tro på döden

ja att t o m längta efter gud
längta efter döden
kalla det för gud

den som styr över allt

att blanda samman allt
för sin rädslas skull

att religion handlar
om att tro på döden
som frälsaren

visst hänger allting ihop
men inte på det sätt vi trott
hoppats på

det är tvärtom
från början till slut
vad nu det betyder

vad nu det spelar för roll

när hoppet är det enda vi har




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-27 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP