Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till kärlekens kraft

Värm mitt kalla hjärta med dina heta andetag
Du är stark då jag är svag
Fyll mina lungor med luft
Det är svårt att andas
Kommer inte längre med sunt förnuft
Stampar på samma plats
Som barnet inom mig

Dåtiden är min sanna följeslagare
Mitt hjärta tillhör ändå dig
Värm mig och mina slag dunkar starka
Slår hopp i veka ådror
En vekhet jag föddes med
Och boten är inte piller
Kärleken till dig är ordinationen

Det sägs att man blir klokare med åren
Du gör mig visare min ledsagare
Ljuset på den snåriga vägen
Stjärnan som glimtar
Väcker liv i det döda
Går det att älska hårdare
Dör jag nu av kärleken till dig

Du kan inte älska någon annan
Innan du älskar dig själv
Sägs vara ett faktum
Det finns inte rum för tvivel
I spegeln växer hat
I dina ögon finner jag ro
I din famn bygger jag tro
Till livet




Fri vers (Prosapoesi) av valpen
Läst 268 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-27 20:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilket innerligt liv Du lever.
Hoppas din partner uppskator dig
och din respons...

Mycket genuint skrivet.
Hoppas få läsa mer av Dig!
2016-10-03

    ej medlem längre
mycket bra! första stycket är fan klockrent.
2016-09-27

  Robin V
Fint!
2016-09-27
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen