Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var den ...

Du var den som lydigast
böjde dig ner
och tog emot.
Du var den som bar mest,
som diskade mest
och framförallt
var du den
som aldrig var försenad.
Det var därför du alltid
dukade fram åt oss,
öppnade dörrar åt alla andra och
bugade om det behövde.
Du var instruerad att skratta åt
alla skämt och alltid hålla med
alla i varje diskussion.
Du var den som gick upp med
väskorna när hissen var full
och om det ibland hände
att det inte fanns plats
vid bordet klagade du aldrig
när du fick dricka
slattar ur en skål på golvet
under de stora festerna.
Om man frågade dig
sa du att allt var bra
men om man bjöd dig
på en cigarett
erkände du att
mest var glad att
bara få vara
en i gänget.




Fri vers av Patrik Centerwall
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-27 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Centerwall
Patrik Centerwall