Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjockt feta damer till bords

Nyttigt det mesta på mitt lilla fat när två damer sätter sig tungt ner bordet intill
granna, unga och rejäla - typ tresiffriga ponduser
Beställer in Extra av Allt och lite till gör de,
tallrikarna bärs in fyllda till höjder och breddar
-kolhydrater, proteiner och fett med fett
Satt dittills själv nöjd, tappar nu hakan
Matronorna beordra in drycker, ja litrar trängs på bordet
då de tömt sista frittsen med ketchup å allt
slickat salt och sås av fingrarna
smackar förnöjda med glansiga ögon
Sitter sen bredbenta med knäppta händer på maggarna, kaggarna, tuggar på petare
Mitt bord mest likt en ödetomt
jämförd
Jag sneglar förstulet åt dem till
beundrande, impad, Respekt!
-Är en ny generation deras utan genans som tidigare tiders väna fröknars
Ändå, eller just därför, drar jag in magen när jag passerar dem på vägen ut
väntar mig nästan en klatsch på den relativt lilla rumpan
Men de låter den vara bara
upptagna som de är med att titta ut desserter och drinkar att skölja ner mer med




Prosa (Kortnovell) av Mats Edin VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-09-28 13:48



Bookmark and Share


  DominiQueen
Vilken underbart välskriven historia.
Ja Du - det gäller att se upp, nästa gång så kanske de ger sig på lilla rumpen :-)

åh det är underbart att vi (hoppas jag) numera inte fostras att hålla igen - utan kan leva fullt ut - och få vara som vi vill
2023-11-02

  Den filosofiske poeten VIP
Damerna är förmodligen uppvuxna under WW2:s ransonering och försöker göda sina hungriga minnen.
2021-10-09

  Fröken Vanilj
Välskrivet med en stor portion humor!
2020-03-02

  Åse Tropp VIP
Härlig komik och fint ihopsatt!
2020-02-02

  Minona
Så himla bra, jag har sett liknande situationer. Bra skrivet
2019-01-30

    Betzy
He, he...riktigt kul diktat. Respekt brother!
2018-09-20

  Stigi Skog
Håller med Marita och ler ?
2016-09-29

    Orkiden
Haha...underbart!!
Sundhet i all ära, lever själv därefter sedan många år med allt där till. Då jag mår bäst av det på min livstil.
Men just bara släppa loss, ha frossar dag/kväll då och då det skulle kunnat varit jag du betraktat. För då släpper vi loss..
Älskar de stunderna lika mycket som livs exilen för mig att äta nyttigt och motionera. Vilket får mig mera fokuserad och mer smärtfri i vardagen.

2016-09-29

  Solstrale VIP
Fetbra text!
2016-09-29

  Magdalena Eriksson VIP
Du är kul här och lite ärlig på ett Flott självutlämnande vis. tror inte på klatschen ... men en kan aldrig va säker med pommesbrudar.
2016-09-29

  Respons VIP
Fett realistisk vardagsbetraktelse;)
2016-09-28

  Gunwale VIP
Efter att ha läst på din författarsida om bl a morfem och fonem, tänker jag att det nog ska stå just "när jag passerar dem på vågen ut"!
2016-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Som scener i en film!
2016-09-28

  Zandor
;-))
2016-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP