Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är bättre nu.

Jag har länge velat skrika. Sättet du behandlade mig på.
Hur du skyllde på mig när han lämnade oss.
Jag var 11 och allt i världen var mitt fel.
Alla män du sökte tröst hos. De som utnyttjade och slog mig,
när du såg men inte såg.
Hur du aldrig någonsin såg.
Hur du levde på drogen drama, hur du njöt när jag led.
Jag kunde se det i dina ögon.
Jag var för lik honom, fick ta straffet.
Jag har länge velat skrika, skrika högt hur ont det gjort.
Hur arg jag varit. Hur ärrad jag är.
Men skriket fastnar i halsen mamma.
För du var ändå den som bar mig.
Trots att du inte älskade mig så bar du mig i din kropp
för att ge mig livet.
Och livet, mamma, är kärlek i sig. Den största av alla.
Tack. Det är bättre nu och inga skrik kan läka oss ändå.




Fri vers (Fri form) av whimsical
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-29 00:55



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Du skriver starkt om det tunga.
Fint slut på en stark text.
2016-10-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket gripande samt hjärtskärande, som läsare vill man bara bibringa kärlek, värme samt trygghet till det där barnet, hålla det illsinta borta.
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

whimsical
whimsical