Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en zebra

Mina handleder och lår är randiga
för när jag var 16 bestämde jag mig
att jag inte ville finnas längre

Mina ränder har gått från vinröda till rosa till vita,
numera kontrastlösa mot min hud
Kan ni se dem?
Eller har de bleknat i takt med att ångesten vuxit?

Jag är ränderna som skapas av galler
För min kropp är ett fängelse
och min hud en tvångströja

Vit är oskuldens färg men mina ränder
känns inte så oskyldiga
när man vet vem som framkallat dem




Fri vers av artaug
Läst 518 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-10-01 00:07



Bookmark and Share


  Flisan
Igenkänningsfaktorn är enorm.
Du lyckas bara att få ner allt i ord på ett sätt som ingen annan någonsin gjort.

Riktigt jävla bra gjort!
2016-10-04

  Carl-Johan Bachofner
Ta första foten till marken. Ta sen andra foten. Stå bredbent. Stolt över dina ränder. Slå händerna mot stjärnhimlen och säg för dig själv: jag och mina ränder finns!

Gå sen ut i livet med den känslan kvar i bröstet.

Jag önskar dig kraft att orka.
2016-10-02

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra skrivet om det mörka svåra!
2016-10-01

    Jim Friberg VIP
Modigt.
2016-10-01

    KeB
Känner i hjärtat hur ont det gör!
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

artaug
artaug