Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sagan om grodan och skorpionen. Konsekvensen av dina handlingar. Att inte kunna gå emot din natur. Skorpionen frågar en hjälpsam groda om lift, men kan inte stå emot sin natur och därför dör båda. Sens moral kallas det.


Varför finns du?




Du finns för att hjälpa dig själv att överleva.
Frågan är bara hur du väljer att göra det.

(Naturligtvis kan jag skriva en novell om det där och baka in min så kallade visdom i olika själar i denna novell. Skulle du tycka bättre om novellens form kan du läsa mina eller andras noveller, du får j dig saker oavsett hur du gör.)

Om en person blir tillfrågad av ett barn, vad det betyder att vara vuxen, så svarar den förment vuxne på sitt sätt och utifrån sitt eget förstånd. Det vill säga en del kommer med ett detaljerat och möjligt svårt svar och andra svarar i förenklad form, kanske för att de pratar med ett barn. Å andra sidan är vi alla att betrakta som barn.

Så varför finns du?
Varför finns sammanhang.?
Varför finns det skolor?
Varför finns en räddningstjänst?
Varför bryr du dig alls, om någonting?

En del kan komma med olika svar.
En del kan komma med samma svar.

I förlängningen finns du för att hjälpa andra.
Varför hjälper du andra?
För då mår du bra själv.

Om du kan hjälpa andra så gör du det, för då mår du bra själv, då kan du vara lugn i dig själv.
Du kommer också att kunna sova.
Du har en överlevnadsinstinkt.
Förr eller senare, om du talar om dig själv vuxen ansvaret, kommer du att kunna berätta för andra att när jag agerar för andras räkning, i positiv anda, då mår jaget gott av det.
Det är drivkraften.
Den som gör illa ifrån sig och är medveten om det,
kommer automatiskt att må illa av det.
Du gör vad du gör för att skapa ditt eget mående.
Även om du säger att du agerar själv för andra.
Drivkraften är att du mår själv.
Oavsett pengarna,
belöningen,
medaljen,
ropen på erkännande.

Vi hade en moralisk diskussion,
några vänner och jag.

När vi hade sovit på saken,
ringde en vän upp mig och sade att han funderat på saken och nu förstod varför, han kom fram till att han vill må bra, själv.
Och att han kan göra det genom att vara en vän.
Och hur han kan göra det.
Fundera, fatta ett beslut och sedan leva med konsekvenserna.
Orsak och verkan.

Det brinner i ett hus.
Vad gör jag?
Funderar jag, agerar jag, eller går jag bara förbi?

Varför finns det folk som bryr sig?
Varför finns det skolor?
Varför finns det sjukhus?
Varför finns du?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 548 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-01 12:07



Bookmark and Share


  genni
Du skriver fantastiskt bra. Den här texten är väldigt vacker.
2016-10-02

  Nanna X
Bra fråga.
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP