Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och panik


troskant

för det brinner i mig när solen sjunker i havet
när kranarna på andra sidan vattnet går ner i varv och stannar
när septembertaken glänser av dagsregn och var
när du är öppet sår i mig

värker molande sveper hinnor
genomskinliga i nattluften
ett lucialinne
bortglömt på vinden
batterierna slut och våra lekar
fnasigt stearin över duken

växer du i mig
dunkande saknad över atlanten
över allt jag hoppas bli
över dig och små sjunkande skepp på vida vatten
styr jag varje tanke men kan inte nå dig
i främmande land
i okänd famn
bortanför och innanför
och längs mina lår
vätska som inte ens stelnat
taggbuskar och en reva i dyr kavaj
och jag smeker hans kind
han som var gift som kom med våldsam kraft
sprutade över stigen
över bark och småbarnsår
sömnlöst sex och grävande fingrar och jag tänkte bara på dig
för du finns i mig
i linjer i min handflata
i känslan över tangenterna
i det mjuka i okända pojknackar
dansgolv och pommes frites

solen upp över tak du ser från din hotellsäng
allt jävla skit jag gjort för att ändå hamna i ditt våld
trasiga stängsel och vild hind i galopp
svärta under naglarna och apelsiner jag skalade för att få gräva i skinn
bita kärnor och kindben i småbitar

skört skört
är det slut i mig
när inga naglar finns kvar och frosten kommer
smeker jag lakanet vått och räknar dagarna tills du kommer hem
står jag
liten
rak
stjärnklar och okrossbar
i mitten av din handflata
tills du rör mig




Fri vers av tildam
Läst 423 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-10-01 20:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En levande text som fångar mig,
griper tag och lockar mina ögon
att ta till sig mer och mer.

BRAVO - jag befinner mig plötsligt
inuti och det känns omtumlande.
2016-10-02

  petter rost
Texten drabbar mig så jag måste dra till med en undanglidande manöver, ett töntsteg, för att sansa mig. Tänker: 'troskant' – det kan ju vara både kanten av trosan och kanten av tron... När jag läst din text för femtielfte gången i kväll blir jag plötsligt osäker på om min tanke verkligen var så töntig...
Dina ord pulserar fram som i ett alltför högt blodtryck, bilderna nästan vräker sig ut ur textens egen drivkraft – som om dess svällande måste göra sig av med sina egna delar... en märklig tanke – ett sådant svällande! Oemotståndlig trycker din "fria vers" mig framåt, snubblande, famlande efter stöd.
Det är en jordig upplevelse - andlig o fysisk - att ta del av din poesi.
Jag önskar att jag vore ett förlag...
2016-10-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
ditt belevande språkbruk
din känsloklart starka förmedling

berikar läsningen, strongt.
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam