Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ett första försök med den här typen av text. Lägger ut den för att få kommentarer. Men tänker att jag fortfarande vill jobba litet till med den. Kanske blir den förvirrande, eftersom jag vill säga så mycket?)


Dagens ankdamms-latte

Varför käbblar vi
varje dag i
samhällsdebatten
dricker ankdammslatten
men inget vettigt sägs om
kriget och slakten!
Varför envisas du
med drömmen
om ditt Shangrila
dina ömkliga önskemål
gäller bara dig.
Varför står du för
defekter som
pigmissbruk
den svekdebatten
går rakt i slasktratten
fåfänga lösningar
jag vill bara gå
och gå och gråta
och gråta och gå
och stiga och falla
och livet förefaller
att ändå fortsätta
över broar
över vatten
Men vid pyttesmå hinder
lämnar vi in hatten
kastar ut barnen med
badvatten
och berättar om våra svåra tårar
i våra svåra samtal
vi pratar och pratar och pratar
tills natten tar våra ord
och mina tankar
blir till regn
i slaskvatten
Men du, vi tar tillbaka natten
sätter regnbågsfjädrar i hatten
Vi kommer att använda
varje obunden dröm
och skölja dem
i våra egna fostervatten.




Fri vers (Spoken word/Slam) av SweetTouch
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-01 22:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skapligt ^^
2016-10-05

    ej medlem längre
om krigen och slakten
Sååååå bra!!
2016-10-04

  Gunnar Hilén VIP
Ju mindre människa, ju mindre tankeomfång...de små blir fler och fler. De som vill bli rika på krigen och eländet hindras allt mer sällan av störande protester. Den här texten väckte mig fint.
2016-10-02

  Fale Bure VIP
Youu...bra rappat
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

SweetTouch
SweetTouch