Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är för ofta sällan tillräckligt sällan


Lövet

Ibland...
Är livet en ogenomtränglig snårskog...
En vägg som sluter ens sinnen...
Där vassa grenar smätter en oförståelig ilska....
.... och suger förnöjt rispat blod...

Ibland...
Är livet en oändlig öken...
Med stumma ekon av flyktiga hägringar...
Där illviljan frossar i oasens ymnighet
.... och njuter den utstöttes törst..

Ibland...
Är livet som ett fallande löv...
Hjälplöst virvlande i vindars nyckfullhet...
Där livets grenar famlande söker fånga...
... och ge en stunds vila från handlöst rasande

Ibland...
Är livet....




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Vahlersvik
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-01 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik