Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en tysthet som är galet ensam



Sommaren är som vackrast, innan den mörknar på ett ögonblick när fågeln flyger in i fönsterrutan, störtar trasig till marken och kommer aldrig bäras av vingar igen, inte sväva mer i drömmar.

Jag blundar, då du berättar hur det ena sekunden finns så mycket liv omkring oss, bara för att i nästa stund infinna sig en tysthet som är galet ensam och omöjlig att förstå.

Det gör ont när vi kysser varandra, rädslan att det är sista gången värker genom skinnet, skjuter ängsliga tulpaner mot hjärtat, in i minnet av hur solen går i moln när himlen är molnfri.

___________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-10-02 12:10



Bookmark and Share


    snöö
Dessa dina ord var så berörande att få läsa.
2016-10-15

  Nils-Robert
Den alltid infinnande ovisshetens känsla som knackar på när vi tycker att vi befinner oss i universums medelpunkt och lyckorus.
2016-10-04

    ej medlem längre
Baka baka samma kaka. Rulla rulla samma bulla och sjuss in på poeter.se.
2016-10-02

  Marianne Räf
The Sounds of Silence...
Ja, tystnad kopplar bort kontakter
å kan få en å känna det galet ensamt!
Man förstår den döljer sanningar, så
det gäller, väl, å slå bort dövörat ! Ty,
höra å lyssna är gott!!
2016-10-02

  Annie b'larsson VIP
Döden har ett sätt få människan äntligen hålla käften.
2016-10-02

  Bjarne Nordbö
Alltså, del 1, känner doften av en förlorad sommar, del 2,slungas ut i en årstidsobunden evighet, del 3, landning i ett ofrånkomligt nu. Detta gör det för mig till en av dagens bästa läsningar (de övriga Bruno och Ylva. E, du är i gott sällskap. Tack.
2016-10-02

  Robin V
Vackert!
2016-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP