Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Målning: Carl Kyhlberg, Hemkomsten.


Göteborgskolorist - en drömraga

 

Uppfinnare, göteborgskolorist

det kan väl aldrig bli sorgligt och trist?

enveten gubbe och ganska så skum

följde mig in i vartendaste rum

bland oljemålningar, prylar och toner

grunkor, skulpturer och installationer 

uti hans utställning, kollade valen

lät mig passera till sista finalen

för att jag hade ett öga för form

fastän min strulighet var rätt enorm

han som kom etta var mera stabil

jag nöjde mig med min lärarprofil

aldrig nå ut till den stora publiken 

finslipa vidare pedagogiken

stämma en kompgitarr, måla en fond

det var väl också ett slag utav konst?




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 459 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-10-03 20:02



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
när jag gick på Valand var den här målningen en favvo av många.
Göteborgskoloristerna är bra tycker jag. publik var är den?
2016-10-11

  TrollTörnTrappan VIP
Den här drömmen känns extra välbalanserat nedtecknad...! ...trots att den svämmar över av rekvisita och famlar längs korridorer bortom de familjära varelser du brukar drömma om...? ...medan lärarprofilen alltjämt lyser med sin närvaro.
2016-10-06

  objekt3
Bevare oss för att det ska beröra någon! Så kan vi inte ha det.
2016-10-04

  Stefan Albrektsson
Kort och gott: japp, det är sannerligen också konst!
Drömde du således om C.K.!?! Det är med viss avund jag ser på ditt drömliv (och kanske framför allt din förmåga att minnas dem och sätta dem på print). Är det "träning ger färdighet"? Säkerligen är det en konst!
2016-10-04

    jaybird
Okrystad finurlig installation. Rimmeri symmetri. Mycke i.
Härligt finsnickeri.
2016-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X