Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Brand på kyrkogården 20161004


Toppbrand

 

trädtoppen brinner

tidig oktobermorgon

hög krispig höstluft

 

på väg till vila

med död under fötterna

färgrik bön om liv

 

mullrik jord ger kraft

till återuppståndelse

med ny vårs ankomst

 

© Kjell Åhsberg




Bunden vers (Haiku) av Kjell Åhsberg
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-04 16:20



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker bild av ett mäktigt vårdträd på en jordisk kyrkogård,
som brinner mot himlen!
En lönn, tror jag bestämt!

Stark symbolisk laddning i denna haikusvit! Det mäktiga vårdträdet,
med kronan i himlen och de kraftiga rötterna djupt ner i jorden, bland vilande människor! Dessa transparenteras, genomlyses, upp genom jordstammen till himlen och det Eviga kretsloppet som fortsätter i all oändlighet! Det gäller allting levande på Jorden och i Universum, inklusive alla stjärnor och vår egen sol; som födds, brinner, slocknar och återfödds igen!

Mycket fint skaldat!
2016-10-06

  ULJO
Naturens fagerhet
2016-10-04

    ej medlem längre
Ja nu börjar höstfärgerna komma, men än är många träd gröna, ovanligt sent i år!
Fin haiku-svit!
2016-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg