Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elev i livets skola








Har fått oräkneliga lektioner
genom åren

många i glädje
några önskar jag att jag sluppit

de flesta lärare har varit mjuka
andra skrämmande tuffa

oftast bra betyg på läxorna
några, icke godkända

skolbänken är gammal och sliten
men av bra kvalitet

lyfter på locket
allt som finns där är delar av mig

när jag har slutat skolan
finns skolbänken kvar

efterlevande
kan lyfta på locket

prata och minnas
tänka på vem jag var









Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-10-05 10:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En skola som vi alla går i...fint skrivet...
2016-10-09

  Lars Hedlin
Verkligen bra och starkt!
2016-10-06

  Blått Norrsken VIP
Fint att du är nöjd med ditt skolarbete . De efterlevande har bra minnen av dig när skolbänken öppnas .
2016-10-05

  Maria Sundelin VIP
Gillar liknelsen
Kramar
2016-10-05

  ULJO
Klokt
2016-10-05

    ej medlem längre
ja, man börjar bli gammal nu. då är det naturligt tänka på döden. men i första hand väntar jag på jesus.
2016-10-05

    ej medlem längre
Fin bild av livet med varierande upplevelser!
2016-10-05

    ej medlem längre
Så vackert berör
mvh annokas
2016-10-05

  Solstrale VIP
Snyggt välfunnet och vitalt med planer för en framtid då livets horisont övergett din fysiska existens, men se då har de dina tankar, du sänt till framtidens barn ... Vacker tanke och njutfulla strofer!
2016-10-05

  Niliboy
Fint, å visst prövas vi å somt tar vi till oss!
2016-10-05

  Gunnel Eriksson VIP
Skolbänken bra metafor för livets
skola, som ju varar ända till slutet.
Intressant att veta vad du plockat
ner i din skolbänk till de efterlevande.
De behöver ju inte veta allt, tänker jag.
2016-10-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker och berörande symbol för livet målar du!
2016-10-05

  Eva Helene VIP
Så klokt och fint detta!
2016-10-05

  StinaJ VIP
Skolbänken blir symboliken i denna text för läran om livet och dess upplevelser.
Fint. Bra !
2016-10-05

  Rise Little One
Underbara minnen att betrakta ...
2016-10-05

  Anya VIP
Fin symbolik om skolbänken som står kvar när diktarjaget är borta. Livets skola är ljus och mörk...precis som du så fint målar.
2016-10-05

    jaybird
Njutbar betraktelse. Du lyfter på locket varsamt och inte för mycket.
2016-10-05

    ej medlem längre
Minnen som lever kvar.
2016-10-05

  Öknens Ros VIP
ja, vem minns inte sin skoltid, både ljusa och mörka minnen?
2016-10-05

  överlevaren VIP
Så sant, bra klokord!
2016-10-05

  Zandor
än en gång glimrande...
2016-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP