Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara tån

En spade ställs fram istället för en horribel tå.
(Den sjuka bilden). Ett skaft med en nagel.
Fyrkantig eller avrundad. Två olika saker.

Jag drar en skiljelinje Zebrastreifen. Turtagning.
Man går lugnt över ett övergångsställe.

Om någon tycker om mig flyter gränsen på bomullsvingar.
Här hos mig ligger du då i min famn och gottar dig.
Om du då skulle gå runt i mina rum hand i hand.

Äggstanningen med vitkål, morötter, pumpa smakar
nyponjuicen piggar upp med ljusets förflutenhet
förebådar flyt i tiden som går runt i morgnar förbi nätter
rummet andas igen.

Så flyger vi till en ort, vilken som helst, jag råkar trampa
på en glasbit igen som jag gjorde vid Gardasjön, där dr
darrade på handen med dofter av italiensk tobaksrök.
Så den här gången väljer jag bara att själv desinficera och tejpa.

Men det var bara tån och ingenting annat orört.
På tal om orördhet, om någon var avundsjuk
på hennes nätta näsa. A5. Så tror jag nog.

Jag är kylig. Går till affären och köper ett par tofflor.
Så otäckt. Där får jag syn på någon, man eller kvinna,
sitta på en pall och lura i källaren och jag ser hur det
klipps i dockor. Tänk också på den sjunde vinkeln.
Är han en vaktmästare? Fastighetsförvaltare?
Byggmästare? Psykolog? Popsångare? Lastbilschaufför?

Rinalda tar hissen upp till himlen för att kasta ut ett anrop.
>>Om hon skulle se?>>
Jag är bara bra på utsagor och logik för tydlighet.
Successivt skulle vi kunna närma oss sanningen.





















Övriga genrer av frun
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-06 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun