Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ewa

Ett fotografi på dottern lyser upp moderns tillvaro.
Avståndet mellan dem är stort geografiskt, men
de har nära till varandra på andra sätt genom
ett sjätte sinne. Ewa ler lite från ingenstans.
Trots att hon har fått en rak höger. Slå på andra
får man inte så hon har lust att säga ifrån via
en myndighet. Du så får man verkligen inte göra.
Hon står inte ut längre med folks orediga beteenden.
Så hon väljer bort dem och antar något bättre,
kanske det bästa hon har gjort. Att säga det
hon har velat säga sedan länge. Lycka till med
någon annan människa.
Sedan packar hon ihop sina saker för en flytt.
Det var bara så hon tror, att hennes säkerhet ökar
någon annanstans, men hon vaktar sin tunga.
Nej, hon är norrländsk och gillar sitt land, men folk
bär sig infernaliskt dumt åt. Om hon bara har varit
utsatt för en imbecill, så kunde väl vederbörande
ha fått vård så hade hon själv inte behövt känna
ett sådant obehag av någon obehörig tok som hon
brukar säga när hon möter någon som är lite...
vad ska man säga... annorlunda?
Empatisk har Ewa alltid varit, kanske har hennes
inlevelse varit helgjuten, men så rinner bägaren
över med vatten och hon får nog. Inte spruta vatten
på mig eller folk i min omgivning. Oavsett vad får
man inte behandla folk hur som helst. Om det
finns någon rättvisa får de väl i bästa fall ha
näven i skurhinken. Men det har de väl?
Den lindblomsgröna jackan som Ewa sytt åt sig
under sommaren har samma färg som löven
i linden med den lilla gungan, där familjens
generationsbarn har gungat i de lena vindarna.




Övriga genrer av frun
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-06 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun