Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Testar på att skriva satir, och detta är första försöket!


#UngDom

Låt oss nu gå samman, bröder
Sätta oss ner, för det vi stöder

Låt oss starta våra datorer
Och skicka iväg glada sporer

Med succé på Instagram
Slagit tillbaka fiender till skam

Vi slår ner allt besvär
Med vapen av vårt eget begär

För visst är dom alla fascister
Dom, som vårt samtycke mister

Så länge vi synas och höras
Rationellt beslut aldrig behöva göras

För vi är Ung Dom
Vi är Ung Dom

Vi gör aldrig fel
Vi som gjutit detta spel

Att så länge vi högst vråla och sjunga
Krossa flaskor, bildar klunga

Så länge vår flagga vina
Så länge våra revolter skina

Dansa i lågor vi själva tänt
Av skattefria gåvor, facket sänt

Ja, för vi är Ung Dom
Vi är Ung Dom

Vi är imorgon, vi är idag
Så komma nu alla, som är vårt slag

Vi föddes sist, men vi bliva störst
Det är svartvita veteraner, som dör först!

För vi är Ung Dom
Ja, Vi är Ung Dom




Övriga genrer (Satir) av GG
Läst 367 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-10 21:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kul sätt att skriva...det blev nästan som en sång...och på rim dessutom...snyggt...
2016-10-14
  > Nästa text
< Föregående

GG