Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den första dikten i en serie där jag försöker bejaka och behandla en svårare, mer turbulent period av mitt liv.


Mörkerseende (Jag famlar)

jag ber, ömma hjärta
ge mig styrka att berömma nattens svärta

ge mig klarsynthet i skräckens blindo
där de ensammas skuggdans eggar själens limbo

gör mig storsint, så jag kan förlåta den gåta
som lyder: vem har strupe torr och kinder våta?
(svar: den som aldrig vänners nektar druckit
och vars lyckas sanna krus har spruckit)

i mitt inre är jag fjättrad
av mitt eget psyke bankad mör som en kotlettrad
i djupet av en grotta, vid en sjö
lämnad ensam, allena, för att sakta dö

så...

ge mig RÖST att skrika, låt det eka
och i denna eka sjösätts mina ben, så veka
genom mörkret går ett stråk av ljus, en eld
det är krut i mig! en explosion är säkerställd

allt svart blir vitt
det skär i kroppen som en kniv
men nu är valet mitt
du gav mig röst, så giv nu gråt, giv, giv!

låt mig finna friheten i tårkanalerna
medan sorgen kokar under slutna ögonlock
flyga fram på näsvingar, gråta, spjärna
slita sönder allt i flykten... dock -

så återstår en mörkerstrimma
på ytan av en sjö i grottans djup
men från den strimma jag nu hastigt simma
och jag fuktar strupen med vänskapsnektarsup




Fri vers (Spoken word/Slam) av Mattias Hammarström
Läst 493 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-11 02:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hammarström
Mattias Hammarström