Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På ett kalhygge





Det stod ett vindpinat träd
på ett kalhygge
kände kalla vindar i lövverket

kände sig ensamt och övergivet
längtade efter sällskap

en trött liten fågel
satte sig på en gren
behövde vila sina vingar

-Tack för att du finns
kvittrade den
när den flög vidare

-Tack för att du kom
och välkommen tillbaka
viskade trädet

det stod ett vindpinat träd
på ett kalhygge
kände varma vindar i lövverket




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2016-10-11 12:07



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Vilken underbar metafor. Så bra flätad dikt.
2016-10-16

  Eugen VIP
Fantastisk!
2016-10-14

  ResenärGenomLivet VIP
Så gott att så lite kan betyda så mycket...
2016-10-14

  ULJO
Kloka ord som vanligt
2016-10-13

  Karina"Kia"
Så ödmjukt vackert skrivet..en liten saga i sig....

Fint som bara Marita kan<3
2016-10-12

  limerick
Vänskap som värmer i kylan.
2016-10-12

  StinaJ VIP
Så fint framfört om det viktiga med vänskap
2016-10-12

  Öknens Ros VIP
en liten vän är också en vän.
2016-10-12

  Gunnel Eriksson VIP
Du berättar en saga med klokt innehåll.
2016-10-12

  Blått Norrsken VIP
Så viktigt är det för oss att må bra när vi har trevligt sällskap omkring oss för att må bra. Det sprider som du skriver
värme inom vårt lövverk. Sant och riktigt.
2016-10-11

  Niliboy
Är nog mest ett vindpinat träd med förbud att mata fåglarna.
2016-10-11

  överlevaren VIP
Varmt och fint skildrat!
2016-10-11

  Maria Sundelin VIP
Fina liknelser
Kramar
2016-10-11

    ej medlem längre
snyggt komponerad.
2016-10-11

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin berättelse med stort innehåll, om den gemenskap med andra vi så väl behöver.
2016-10-11

  Marianne Räf
Tror det brukar växa upp nya träd på
kalhyggen, så det ensamma trädet får nog snart sällskap....
2016-10-11

    ej medlem längre
En ljuvlig liten berättelse som säger så mycket mer än orden visar.
2016-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP