Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Stearinängeln från Karlshamn "Verbascum"


FÖRLÅT TILL MINA BARN

 

det fanns tider

som rev i mig

och utestängde 

mig från att nå

fram till era jag

 

mitt jag var taget

i gisslan av trauma

men jag släppte in

solen trots allt

skrattade vi tillsammans

 

jag lekte med er

men hade inte råd

att köpa presenter

till era vänner då

ni skulle gå på kalas

 

förlåt för att jag var

ensamstående mamma

med fyra barn i famnen

som samhället glömmer

när vi blir som sjukast

 

förlåt att jag gav er

hemgjort bröd och bullar

bagarens barn ni vet

äter inte bagarns bullar

brottades med er vilja

 

ni ville ha köpebröd

pizza och snabbmat

önskade jordnötssmör

förlåt att jag inte kunde

ge er det ni önskade då

 

jag vet att jag är kärlek

så till överflöd att ni

bad mig lägga av sluta

då visste jag att ni förlåtit

jag var förlåten allt

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-10-12 13:51



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Så fint du diktar till dina barn om din känsla av otillräcklighet som låg på dina axlar när du hade det som tyngst . När samhället svek och när livet inte blir som man har tänkt sig .
Nu vet dina barn vad du gjorde för dem och allt du förmådde dig till då . Nu är då är och var du en människoängel.
2016-10-12

    ej medlem längre
fin hjärtlig, ödmjuk text om detta det ibland svåraste av det svåraste... kärleken överbryggar, segrar... Tack.
2016-10-12

  Öknens Ros VIP
att känna sig otillräcklig, att kämpa varje dag för att vardagen ska fungera, det är ett livspussel svårt att få ihop. sedan bli sviken av samhället är förödande.
2016-10-12

  Fem hjärtan VIP
En fin dikt om hur svårt det kan vara att vara förälder men hur du ändå lyckades ge dem det allra viktigaste Kärlek!
2016-10-12

  stig wikman
Ja ha ,
så kom det en liten tår idag också.

Ljuvligt skrivet
om dina kära .

TACK .
2016-10-12

    Bellissima
Kärlek väger så mycket tyngre än köpebullar. Det är det som betyder något i slutändan.
2016-10-12

  Anya VIP
Berörande om en mamma som vill ge men inte kunde. Skönt att förlåtelsen fanns. Vilken fin bild till. Går den att tända...funderar jag?
2016-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP