Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige, Sverige, fosterland...

Det blåser oroliga vindar över landet
samlar kraft över slätterna
Mörka molnslöjor
droppar gift över småfolket
ett gift som sakta sprider sig
en pyrande epedemi som väntar på att ta fart
Har världen blivit galen? tänker jag
försöker hålla mitt sinne fritt och ifrågasättande
både för mina egna tankar och värderingar
likväl som för andras
Fientlighet
utvecklas gärna till ondska
är jag rädd
och jag är rädd
för mobben som växer
för mina medmänniskors säkerhet
för att jag kanske måste tvingas att göra ett val
gå in i en aktiv strid för det jag tror på
eller fly
Jag är rädd för att giftet ska smyga sig in även i mig
och att jag inte ens kommer att märka
hur jag förändras
till någon jag vägrar att vara
någon som föraktar
någon som inte kan skilja på sak och person
Jag är inte dummare än att jag förstår att det finns problem
med kulturkrockar och integration
när två världar ska mötas
men problem är till för att lösas
och då inte med stängda gränser
för folk som flyr för sina liv
det är ett lågvattenmärke i den svenska historian
Rasismen får allt stadigare fäste
och allt kraftigare röst
som göder sig på folkets rädslor och oförstånd

Gud hjälpe oss alla...




Fri vers av Bellissima
Läst 328 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-22 13:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, t.om här på poeter.se ser man folk som är rasister i sina texter och kommentarer. ett dåligt tecken som bara innebär att slutet är nära. och det är ju bra.
2016-10-22

  Onomatoprofet VIP
Bra skrivet! Det är nog många som inte märker att de blir "förgiftade"
2016-10-22

  Larz Gustafsson VIP
"Säg mig är det verkligen sant?"

Gud hjälper den som tar emot Honom.

Mobben i Sverige är så lättmanipulerad.

2016-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima