Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blästrad


gapar: många munnar
många vill ha något sagt, vad som helst,
snarare än att ha något att säga 

önskan: uttrycka tystnaden ur djupet
inte ur behovet att höra den egna rösten
inte utplåna, utan utvidga
vänta, låta sig blästras av tystnad
av stor tyngd lyssnad 

en ton
bara en ton
         väntar
naken




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 359 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-13 08:58



Bookmark and Share


  Respons VIP
Vikten av tystnad och av att lyssna. Viktigt att understryka!
2016-10-21

  Bo Himmelsbåge
En tänkvärd dikt om att renas av tystnaden till en enda naken ton finns kvar...
men var finns den...
som säger allt om Livet, när det är så mångfacetterat...
Till detta behövs nog en orkester,
bestående av oss alla...
Men visst... många står o gapar, utan att egentligen få fram något!
Ändå bejublas de av en kacklande kör!


2016-10-17

  Magdalena Eriksson VIP
ha ha tänker på min kompis som gör revyer där nakendräkten är stående inslag varje år.

annars
att ha något på hjärtat är att våga släppa taget om pladderkäften
2016-10-15

  ResenärGenomLivet VIP
..."Blästrad"...renad på alla onödigheter och bara det väsentliga finns kvar...helt fantastiskt...måste spara...
2016-10-14

    ej medlem längre
kommentarer överflödiga...
2016-10-14

  i af apa
vilsamt.
nakenheten tar
inte plats- den ger...

vi på nätet
myllrar i våra hattar...
2016-10-13

    ej medlem längre
Språkets träder ner i djupet, ner till den andliga värld där allt kan hända, en tröst av tystnad, väntan, där solen inte tar emot solen, trädet inte trädet. Dina ord spårar en av mina profeter: Lars Ahlin.
2016-10-13

  Stanley Rydell
Den nakna tonen räcker för mig.
2016-10-13

  Anya VIP
Tycker om allitterationerna:
"tystnad
av stor tyngd lyssnad "

Texten får mig att tänka på Poeter...där många vill ha något sagt... behovet av att höra den egna rösten... Och alla dessa texter är toner. Kanske tolkar jag helt fel?



2016-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson