Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad från Google


Nobelpris i litteratur

 

Sur, fisförnäm och missunnsam

är som vanligt kultureliten

när akademien hörsammat oss

som av Bob Dylans poesi är biten

Har dom gett sig tid att lyssna

till underfundiga formuleringar

och budskapen inom otaliga genrer

som rör livet och dess meningar 

 

Varför ska något för att duga

vara komplicerat och svårt

Nej, strunta i elitens åsikter

även om det kan kännas hårt

Gör istället en djupdykning

i någon av hans fina sånger

Upplev återigen poetisk text

så som tidigare många gånger

 

Grattis Bob!

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 348 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-14 17:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för dessa sanna och fina ord!


"Varför ska något för att duga
vara komplicerat och svårt
Nej, strunta i elitens åsikter"

2016-10-18

  ULJO
Bob Dylan är vår tids största poet och en väl värd vinnare av priset
2016-10-15

  Respons VIP
Tack Kjell för dina fina ord m Bob Dylan
2016-10-15

  Bo Himmelsbåge
Fint rimmad poetisk hyllning till en av poesins giganter, Bob Dylan, som varit en av mina favoriter under många år!
Förutom en närmast otrolig musikalisk o poetisk utveckling, har han gjort en klassresa utan dess like, från en enkel gatumusikant med enmansorkester till en musiker o poet av världsklass! Mycket väl värd detta exklusiva pris!

Varmt tack, Kjell, för denna sköna eloge!
2016-10-14

  Chawa VIP
Precis: "Varför ska något för att duga/
vara komplicerat och svårt..."

Varm applåd för fint rimmad hyllningsdikt till den store poeten/sångaren!
2016-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg