Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: trött höstlöv (c) Minkki Huldén


Det finns dagar och dagar

 

 

 

det finns dagar av alla slag

idag var just en sådan dag

 

den började med tungt huvud

när väckningen klang för döva öron

 

och sömnen tog över om igen

idag var just en sådan dag

 

 

det sägs att det viktiga är: vakna glad!

det här var inte en sådan dag

 

likväl intogs frukost med välbehag

och huvudvärken försvann

det kunde varit värre idag

 

ett jobb som hängt över mig smakade bra

det tog hela dagen, men sen var det klart

det var bra att det hände en dag som idag

 

och att dagen kröntes av filmernas film

Un homme et une femme - en kvinna, en man

 

så många dagar av olika slag

det rymts i den dag som grydde idag

 

i morgon blir det lättare att vakna glad

 

 

2016-10-15 23:32

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-10-15 22:31



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fint fångat!
2016-11-09

  Bo Himmelsbåge
Mycket vackert foto, av ett guldskimrande löv!

En morgon som började lite i moll,
men sedan arbetade upp sig till att bli en riktigt skaplig dag... utan troll
som landade i filmen - en kvinna o en man o se huvudvärken försvann...
O imorgon står höstträden på parad...
då blir det lättare att vara glad...!

Mycket vacker o hoppingivande text!
2016-10-23

    ADI Nehlin
Lätt att känna igen sig i. Dagar som börjar dåligt kan bli alldeles underbara. Väl skaldat!
2016-10-20

    ej medlem längre
förutom ett välformat stycke med universellt innehåll, så får man sig till livs ett filmtips också:) inte illa och i en och samma dikt! Tack.
2016-10-16

  Jan Widströmer VIP
Fyndigt!
2016-10-16

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Så härlig att läsa
2016-10-16

  walborg
Energigivande att läsa
2016-10-16

  Carl Mikael Fäldt
Gillar verkligen ditt vardagsexempel!

Tror dessutom att läsaren mår lite bättre efter att läst din text!
2016-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP