Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Antologi 2016: Ett brev är en själKära läsare!

Det är något verkligen inbjudande i att kunna skapa en dialog i form av en monolog. Först att ge sin egen oemotsagda syn på vad en än må välja, sedan vika ner den i kuvertet, slicka igen och skicka kommunikationskonstverket mot det högtidliga öppnandet: Till läsaren!

Idag skickar vi mest mejl eller sms med hjälp av mobiltelefoner med stavningsprogram som ofta ger sig in i leken med en helt egen agenda, och sedan far det i väg i blixtens hastighet. Men, måste vi inte fråga oss om tiden ändå är en faktor för innehållet? För djupet, eftertanken, uttrycksvariationen och höjden på kommunikationen? Skrev människan verkligen brev i över 2000 år för att det inte fanns sms? Eller ligger det något annat inbakat bland raderna av oändliga kärleksbrev och högst personliga och intima betraktelser och funderingar som skickats genom seklerna? Är det en slump att brevromanen fortfarande är så populär?

Ser förväntansfullt fram mot den moderne poetens brevkonst.

Högaktningsfullt,

Redaktionen Poeter.se

PS: För att citera Honoré de Balzac: "Ett brev är en själ. Det är en så trogen kopia av den älskades röst att känsliga själar betraktar det som kärlekens dyrbaraste skatt.".

 

Årets antologi

Årets antologi kommer därmed som ett brev på posten och utmanar vårt tids poeter med den äldsta av de banbrytande kommunikationslösningarna, Årets antologi vill vi ägna åt brevskrivandet, kärleksbrevet, brevet till bästa vännen, till den bortgångne bundsförvanten, till fiktiva eller verkliga läsare som tålmodigt väntar och väntar på att posten ska komma för att försiktigt öppna och ta del av det personliga innehållet.

För dig som vill delta

Det första kända postsystemet startade runt 500 f.kr. och därmed har brevet varit ledande inom kommunikationerna i över 2000 år. Nu efter de fem banbrytande kommunikationslösningarna; posten, telegrafen, telefonen, radion och Internet, är det dags att sluta cirkeln, åtminstone i poesin.

Det vi eftersöker är en prosalyrisk text i form av ett brev. Ett brev, adresserat till någon, fiktiv eller verklig, och med en avsändare och ett ps. Vi ser framför oss det klassiska kärleksbrevet, men kommer även godkänna brev till annan nära person som vän, bundsförvant, förälder eller någon som berättarjaget vill kommunicera med.

Brevet kan vara 1-2 sidor. Textgränsen på bidrag är max 35 rader och 55 tecken per rad. Ovanstående inkluderar mellanslag, skiljetecken och blankrader och inkluderar hälsningsfraser och ett PS. För den som behöver skriva ett längre brev om 2 sidor kan vi tillåta max 70 rader och minst 50 rader om brevets innehåll motiverar för det längre formatet.

(Exempel på format: Se det inledande brevet i denna tävling. Detta brev har en rubrik till läsaren. Vidare består av totalt 26 rader inklusive hälsningsfras, ett PS och blankrader.)

 

Sista inlämningsdag: 6 november 2016

Vi behöver ditt bidrag senast den 6 november 2016. Vilka texter som kommer med i samlingen meddelas i slutet av november månad. Samtliga poeter.se medlemmar är välkomna att bidra med ett bidrag. Urvalet görs av poeter.se.

Du lämnar ditt bidrag här. Du kan ändra i ditt bidrag fram t.o.m. den 6 november varefter inlämningen stängs. -->

 

Välkommen med ditt brev!

/Redaktionen, Poeter.se

 

LITE OM BREV

Första kända postsystemet

 500 f.kr. (c:a)

Svenska posten startade

1636

Postmonopolet avslutas

1993

Vad är ett brev?

Brev är en typ av postförsändelse.

För att en postförsändelse ska räknas som ett brev av svenska Posten får det väga högst 2 kg, vara minst 14x9 cm, max 60 cm långt. Längd + bredd + höjd får heller inte överstiga 90 cm. Brevet måste även ha porto, exempelvis frimärke.

Synonymer till brev

Skriftligt meddelande, skrivelse, epistel, försändelse och korrespondens.

Vad får man skicka i ett brev?

Det finns ett generellt internationellt förbud mot att skicka levande djur och farliga ämnen med posten. I postfördraget från 1929 som antogs vid Världspostföreningens 9:e kongress i London tillkom ett undantag för levande bin, silkesmaskar och blodiglar. Numera är även bananflugor tillåtna.

Postvägar

På 1600-talet var postvägen mellan Stockholm och Åbo den viktigaste i landet. Fyra dygn tog det i allmänhet att skicka ett brev mellan städerna.

När Gustav II Adolf dog 1632 tog det sex veckor för budet om hans död att nå Stockholm.

Första frimärket

År 1855 gavs de första svenska frimärkena ut. Syftet var att uppmuntra brevskrivandet och minska belastningen på postkontoren.

När startade posten?

1636 startade posten under Axel Oxelstjärna och brevmonopolet upphörde inte förrän 1993 och har därmed varit ledande inom kommunikationerna i Sverrige i över 350 år.

När skrevs mest brev?

1800-talet var brevets glanstid

Kärleksbrev I alla tider har människor skrivit kärleksbrev, brev som alla handlar om det mest privata och det mest utlämnande; om den vi älskar, om svartsjuka och fåfänga, om längtan och ensamhet, ömhet och saknad. Det finns mängder av bevarade kärleksbrev genom tiderna, allt från makthavare till konstnärer. Brevromaner som använt det spännande i att få öppna någon anans brev till en egen genre. Samhället och brevskrivarna har förändrats men syftet med breven har alltid varit detsamma, att förmedla sina innersta tankar och känslor för och till den andre.Blogg (Poeter goes paper) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 10724 gånger och applåderad av 69 personer
Publicerad 2016-10-16 13:12Bookmark and Share


  Redaktion poeter.se VIP
Hej,

Tack alla för er väntan. Resultatet kommer presenteras under dagen.

Mvh
Redaktionen, poeter.se
2016-12-05

  Fem hjärtan VIP
Hallå!
Kan vi få ett livstecken!!?
Det har väl inte hänt er något?
2016-12-05

    ej medlem längre
Snart är det den andra första december och då presenteras äntligen vilka som kommer att fått sitt bidrag tryckt i kommande antologi. Snart.
2016-12-04

  SpamPippiL VIP
Antar att alla bidrag är så bra så redaktionen är oense om vilka som ska komma med. De sliter sitt hår och varandras hår och sitter inte under någon korkek och luktar på blommorna.


2016-12-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tänker på redaktionen inte särskilt att jag är intresserad av att mitt brev komma med antologi bara lite orolig i övrigt, så att jag inte kan sova från klockan 2 och räknar på fåren i hagen, om jag tittar på fönster den hundledaren med en stor vit hund går genom vide ung grenar. Varje natt kl. 3 fix det är ett spöke jag är övertygad om det, efter hur han går en aning svävande och hunden känner jag ingen, från föra seklet.

Kastar ögonen över antologi bild nu ser jag klart, ett medelande framför <<<:”Ett sista brev” en fick stämpel klockan det är 3 minuter i 3 slag, natt, nycklarna på bordet från både byrån låda och rum, ett foto från ett bröllop. Och mängder brev på bordet
Det blev bara så …för mycket?
2016-12-04

  Lodjur i klänning
Kära redaktionen poeter.se

Det är något verkligen inbjudande i att kunna skapa en dialog med er. Först att ge sin egen oemotsagda syn på vad en än må välja och sedan fastna i den tystnaden och förundras så brutalt över den.

För att citera Fröken Dali i hennes dikt "Gatan är tom det är sent min vän"

Fåglars sång fördes tydligt fram
på vägen som vi gick
de sjöng om oss, till oss
ville vara hos oss varje dag

men nu sjunger de om mörker i världen
hur man kan stänga en dörr till en vacker sal
där allt nu säkert vissnar och längtar
utan oss som hör

det är inte i tomrummet fåglar sjunger som bäst
där friheten är så brutalt lätt
de vill sjunga för någon,
sjunga vackert och klart
kanske till dig och mig
det är ju vi som hör

Högaktningsfullt

Er

Lodjur i klänning

2016-12-03

    ej medlem längre
Hej redaktionen!
Hur mår du? Jag mår bra.
Vi brukade skriva brev i skolan.
Efter att ha tränat alfabetets och bokstävernas namn och uttal, fick vi skriva ihop dessa till brev i klassen.
En grön postlåda fanns i klassrummets centrum. Ordet var i centrum. Läs- och skrivlusten var i fokus. Sociala medier via mobiltelefoner var inte uppfunna.
Jag var sju år. Mina klasskamrater var också sju år. Vår fröken var en gudinna. Hon var allas favorit.
- Hej Lars! Hur mår du?
- Jag mår bra.
- En fin fil, sa far.
- Mor har en inneboende, vars bakgrund kan ifrågasättas.
Ja, brevens innehåll varierade utifrån tidigare skriverfarenhet och beroende av tidigare upplevd verklighet.
Brevlådans innehåll hölls hemligt under veckan fram till lördag förmiddag, då roliga timmen skulle avslutas med utdelning av de brev som skrivits i vånda, kramp och sjuåringars ångest.
Vi visade aldrig utåt vad vi kände över veckans resultat. Däremot är jag säker på att mina klasskamrater, liksom jag själv, gjorde ett överslag av antalet mottagna brev jämfört med summan av krampaktigt skrivna brev.
Kvalitet i ett fåtal välskrivna brev kontra kvantitet i brev som kortfattat skriver om att jag har en fil, blev en fråga att ta ställning till under resterande tid i skolan.
Nu väntar jag och alla andra på lördagens utdelning.
Jag är sju år. Har någon skrivit till mig?
2016-12-03

    ryttarinnan
Roligt att läsa alla kommentarer här som visar hur väntan kan svida. Redaktionen ser det. Vi ger de lite "space"...
2016-12-03

    ej medlem längre
Måhända är det så, att red drunknar i brev! Se till att sortera! och hör av Er
måånga väntar svar!
2016-12-03

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Det är spännande att vänta, nästan som när man var liten och väntade på jultomten. Fast man kanske bara fick mjuka paket, ack sådan besvikelse. Men som någon skrev så kanske just det vi skriver här i nuet är en del av berättelsen, en dialog om väntan.
2016-12-03

  Fem hjärtan VIP
... och så får vi ett svar...
Att alla kom med..:-))
Det går inte att tävla i brevskrivning efter som det är personligt och handlar om känslor mm riktad till en person..
.... Så kanske de tänkte!

Lite otäck ändå att inte veta .. Tänk om det hänt dem ngt..!!
2016-12-03

  Fem hjärtan VIP
En påminnelse ..
Hur var det förr...
Man skickade ett brev och sedan väntade man i evigheter på ett svar..
I längtan och förväntan ligger en spänning som är magisk... Speciellt om man väntar på ett brev från en kär vän
2016-12-03

  Jeflea Norma, Diana. VIP
en själ, berättar själv ...
Om ett brev är en själ då också en själ kan vara ... obesvarade brev ...
När de funderar på att hålla svävande, aktörer är bra på.
Förmodligen våran bokstäver, är så sårbara att polisen är inblandade tråg.
Jag skrev på temat kärlek, men för det svenska folket, och hela mitt skrivande var bara hur är ni medmänniskor, blandningen kulturer. Osv
Även om många har liten förståelse för min stil, men jag har kämpat!

2016-12-03

  Jag är här nu.
Jag håller med de sexiga brudarna.


2016-12-03

  Fröken Dali
Jag håller med Lodjur i klänning. Det är tråkig inställning mot oss.

Ni kan ju bara skriva att det blev fel. Det är ju inte den knepiga "världen går under" boken det handlar om nu.
Då kunde jag förstått tystnaden bättre.

Nu är tystnaden bara konstig och otäck.


2016-12-03

  Lodjur i klänning
Omg!

Väntan är det mest överskattade helvete som finns!

Det är sjukt. Vi dör ju snart. Inte ok. Jag blir förbannad på riktigt.

I detta sammanhang.

Tala för i helvete. Vad hände med språket?

Jag känner mig dum varje gång jag tror att det möjligen har hänt något här.

Tråkigt att det blev såhär.2016-12-03

    ej medlem längre
Tålamod är bland mina käraste ägodelar..
väntan likaså. Ett annat ord. Och jag
sprider dem långt bortom, i nuet, orden
som du efterlyser.
Och jag skriver dem, vart i en för sig!

2016-12-02

  Sturesdotter
Väntan är att ha en värme i kroppen om ett hopp. Min text, mina ord - kan de få spridning?
Om inte,
sprid ditt ord - du kan, du når långt och du har något säga.
Skriv skriv skriv!
2016-12-02

    ej medlem längre
Det är ju anmärkningsvärt detta.
I väntan på..
kan man läsa om det uteblivna,
såväl som dagar i öknen.. med
eller utan vatten.

De mest hängivna! väntar så klart
på svar, dvs. om de kommer med i
antologin. Eller inte.
Sociala mediers betydelse skapar
en sorts navelsträng runt det uteblivna!
I förbifarten, finns en plats att vänta!
2016-12-02

  lodjuret/seglare VIP
Skapandet och uttrycket har så mycket att ge, oavsett en skriver brev, är någon som stöper en byst eller har 'hopp i höjd' som ett slags krystande begär. Det egna begäret och en möjlig mottagare av ens prestation. Som en del säger ibland, varje liv är värt att beskriva eller berätta. Om en tänker så, någon skall kunna berätta för en också, så att en ser, lyssnar eller tror sig uppleva genom andra. Det är litet som att äta något gott eller dricka vatten efter dagar i en sorts öken. Om en inte förmår resa själv, så finns det ju de som kan berätta. Lycka till med berättandet alltså, liksom upplevelsen av att ta del av livet.
2016-12-02

  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Alla som inte försäkrat sitt brevsom assurerat ell rekommenderat till en mindre summa kanske inte nått fram o om de ändå gjort så försent. Kan i förbifarten berätta om ett gammalt par i missenträsk nånstans bland fjällen i norr att där kommer posten 1 gång i månaden för de e så djävla långt till civilisationen.
2016-12-02

    ej medlem längre
Apropå den gamla snigelposten contra sociala medier finns det forskning som pekar på att hjärnan har förändrats med sociala medier och med den otålighet den skapar. Som ett exempel och som verkar passa in just här nu, kunde ett vanligt brev skapa en längtan. förväntan, otålighet tills brevlådan var "vittjad" och funnen tom och allt kunde i kropp och själ normaliseras med vetskapen att nästa post kommer om först 24 timmar. Med sociala medier så ligger den här förväntan ständigt som ett tryck över människan och forskare menar att detta skapat förändringar i hjärnan. Tyvärr kan jag inte uppge några säkra källor till detta resonemang men det låter inte helt otroligt..
2016-12-02

    Dan Myrbeck VIP

Det var en gång en ung kvinna som skickade in ett bidrag till en antologi.
Men hon gjorde misstaget att skicka det med PostNord..., så lååååååångt
senare fick hon ett besked:

- Grattis! Du har kommit med i vår
tantologi!

2016-12-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Halo, vill någon reda på när det gäller: se nya lagar för moms för publicering från 25 % till 6 procent, på papper böcker, e-böcker, i hela Europa eller bara Sverige, eller tvärtom. Starta en boförlag. Är inte stor filosofi.
2016-12-02

    ej medlem längre
Att se tiden an, är en egenskap vi
skrivande sedan länge borde ha lärt
oss!
2016-12-02

  Fem hjärtan VIP
Vi får ha tålamod.. Svar kommer..:-)
Ingen lätt uppgift de har...Kanske var det ovanligt många och bra bidrag som lämnats in i år...!
2016-12-02

  Anders Nordlander VIP
Vi får vänta och se
Vi tjatar inte mer på dom

2016-12-02

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Hur många människor är en redaktion? Kanske går det inte att välja av alla oss på poeter? Nu är jag så nyfiken.
2016-12-02

  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Så här kan det bli när det inte kommer in några brev,eller ungefär som "postnord"hanterat försändelserna.
2016-12-02

  Ljusletaren
Kanske det är sjukdom som ställer till det?
2016-12-01

  Ponkla
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1912901

2016-12-01

    Dan Myrbeck VIP
?
2016-12-01

    Ingegerd svedin VIP
När är uttagningen klar? Det är ju faktiskt 1.a december idag. Jag menar antologin. Är ni försenade?
2016-12-01

  Lodjur i klänning
Fröken Dali!!!

I Love you:)
2016-12-01

  Fröken Dali
-Jag vet, jag borde städa, tvätta fem barns sängkläder.

-Hur gick det till? Gillar du att knulla?

-Ja

-Då får man många barn

-På köpet. Från mammor som inte gillar att knulla lika mycket, tvättandet talar om att du ska knulla mindre.

-Det är så mammorna bestraffar dig sedan när de inte behöver tvätta lika ofta eftersom de har mindre barn att tänka på när mannen lämnat och tagit sitt ansvar över det frun gjorde innan. Då blir det ditt. De har fest.

-Han tänker ju fortfarande med kuken. Ibland tror jag han försöker hänga upp tvätten med den. Allt ligger på golvet, ståndet blommar ut senare på kvällen efter att jag tvättat om allt. Då när tvätten svurit sin ed på att aldrig någonsin göra mig kåt igen.

-Jag ska vara på väg. Inte fastkedjad i en källare som inte har tillstymmelse att ens användas som något sexigt.

-Jag blev inte ens nedburen till den jävla maskinen, fick inga handbojor heller att luta mig mot, inte ens piskan ven.

-Den värsta kedjan är de fria benen, de är luriga och tänker som kuken när den hänger tvätt.

-Fy fan

-Det hade varit roligare att vara hora.

-Ja, slippa tvätten så man kunde bli kåt.

2016-12-01

  Lodjur i klänning
Hallå!
Vi har väntat, ni är sena. Hoppas ingen har dött eller blivit kräksjuk på allt skit ni måste ha fått i er.
2016-11-30

  Sofhia Wirström
När får vi reda på vilka som får medverka
2016-11-30

  Sturesdotter
Läst 5210 gånger och applåderad av 60 personer

Tänk om detta inlägg
varit min dikt
läst, iakttagen, bekräftad

Då hade jag nog fått storhetsvansinne

Men ändå
Tänk OM ! ! !

/Sturesdotter med färre läsare men samma antal bokstäver
2016-11-29

  Flicis VIP
Ja, jag börjar väl bli nyfiken jag med..eller beror det på, att jag är lite later och vill slippa skrivarbetet. - Kanske är det, det sista.
2016-11-29

  Ljusletaren
Redaktionen ... Ny vecka men ännu inte 1 december. Nyfikenheten är olidlig :-)
/kram
2016-11-28

  Redaktion poeter.se VIP
I slutet av veckan och innan 1 dec kommer ett besked.

Mvh
Redaktionen, poeter.se
2016-11-23

  Anders Nordlander VIP
ja när får vi besked???
2016-11-23

    Dan Myrbeck VIP
När får vi veta?
2016-11-22

  M.Eta VIP
Börjar bli spännande hur många bidrag som kom in? Ska det bli en bok liknande " make Love not war" av breven som kommer med?
2016-11-22

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Spänd som en liten fjäder. Väntans tider. Undrar hur många som kommer med och hur många som sökt...
2016-11-18

  A_Bishop
Det ska bli spännande att få läsa allas bidrag. Ett väldigt härligt tema, så fint sätt att hylla och lyfta fram kärleken.
2016-11-14

  Tess74
Fan att man missat detta. Men lycka till ni dom skickat in bidrag
2016-11-10

  Åse Tropp VIP
Vackert med återblick på den grund vi stod på i futurum.
2016-11-08

  Eva Solstrale VIP
Vad spännande! Önskar alla lycka till!
2016-11-08

    ej medlem längre
Uti slutet av november lär vi
få veta!
2016-11-07

    Dan Myrbeck VIP
Hur många godkända bidrag kom in?
Hur många ska vara med i boken?
2016-11-07

    Madeleine Ågren (Maduska)
Kan man läsa de inlämnade bidragen någonstans?
2016-11-07

    Madeleine Ågren (Maduska)
Funkar perfekt nu!
2016-11-06

  Yrre VIP
gick bra att skriva och skicka, hade inga problem, kul ide!
2016-11-04

    Madeleine Ågren (Maduska)
Skickade in via supportmail, men kan inte redigera på min sida, där det står att jag inte skickat in ngt.
2016-11-04

    ej medlem längre
Fint ju! Blir glad, tacksam.
Och jag vet, red.vill väl. *
2016-11-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Tack så mycket redaktionen, det ser perfekt ut!
2016-11-04

    ej medlem längre
När själva skrivandet får sig en törn, på
grund av missförstånd eller så..
Då gråter även tärnan. Ut över havet.
Jag tror och hoppas, du och redaktionen
går de vingtysta stegen Er till mötes..
2016-11-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
fredag den 4 november 2016 Jag har inte ännu fåt bekräftelse att redaktionen hjälpt med brevet.
Jag har skrivit många brev här på poeter, så det är inte hela världen men det låter inte bra, någon revison man måste kräva från domen säljaren d.v.s. loopia.se
Sveriges ledande leverantör av domän & hosting. Besök Loopia idag!
Loopia AB är ett stabilt webbhotell som även hjälper dig att ...

Med vänlig hälsning Diana.
2016-11-04

  Njord
Hur som helst så funkar inte formuläret så jag skickar på annat sätt
2016-11-04

  Njord
Hur som helst så funkar inte formuläret så jag skickar på annat sätt
2016-11-04

  Lindha W Gustavsson
Tusen tack för hjälpen!
2016-11-03

  Ljusletaren
Stort TACK för snabb hjälp!
/kram <3
2016-11-03

  Redaktion poeter.se VIP
För de som upplever problem med formuläret går det bra att skicka sitt bidrag till support @ poeter.se. Skulle det inte stämma med reglerna återkommer vi till er per PM/mail.
Vänligen redaktionen
2016-11-03

  Ljusletaren
Skulle inte vara med men försökte ändå flera gånger. Har räknat, har ändrat, har mindre än 55 ord per mening. Ingenting tas emot. Ju mer jag drar in på orden ju färre rader får jag ... trots att det är mer än 25 rader?!?!
Ställt in på brev i word ... ingenting fungerar.

2016-11-03

  Lindha W Gustavsson
Jag struntar också att lämna bidrag till " Ett brev är en själ" - blev lovad för några dagar sedan från redaktionen att de skulle hjälpa mig med formatering - men inte då. Förstår att ni har mycket jobb - men när man inte får något mer livstecken får det hela vara..... tack för mig. Ps. Trots att jag tyckt om denna sida kommer jag att upphöra som medlem efter årets slut. Ds
2016-11-02

  Flicis VIP
Ps; en borde nog se till och öppna sin post hädanefter på balkongen. Då det tycks vara tillåtet, att skicka viss ohyra med snigelposten. DS.
2016-11-02

  Flicis VIP
Jag hitta på en egen metod, i att räkna rader och så vidare. Gick in på Word och därefter till sidlayout och därefter storlek och därefter gå ner till fler pappersstorlekar och gå in på marginaler och där lägg in vänster och höger marginalerna till storlek 6,1 och därefter spara. Då borde ni kunna sätta igång och skriva rad efter rad - utan att tänka på tecken per rad.

Ni har också sedan en gransknings-modul, under fliken "granska" och där finns något som heter "räkna ord". Efter att ni har markerat hela texten, så klickar ni på rutan "räkna ord". Då får ni reda på radantal, tecken - med och utan blankrader.

På så vis brukar jag göra och det har fungerat rätt så bra.

Jo, texten blir lite rörig, när ni kopierar in den på poeter.se sida. Där de samlar in antologi texterna. Men det ska visst fungera. Och tänk på att inte försöka få in fler tecken per rad. Än vad dessa magiska program ordnar till det själva.


Lycka till.
2016-11-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag struntar lämna bidrag till Antologi 2016: ”Ett brev är en själ” det strular mellan formatering raderna;
Trevlig Halloween!
2016-10-31

  Lindha W Gustavsson
Hej redaktionen!

Får inte till detta såsom ni beskriver. När jag läser brevexemplet ni själva angett så är varje rad mer än 55 tecken ( se första rad).
I övrigt tycker jag det är svårt att skriva ett innehållsrikt brev som intresserar med så få rader. Om jag skriver 70 rader kan det kanske gå, och jag utgår ifrån att det fortfarande är 55 tecken som gäller.
Tacksam för svar! Lindha W Gustavsson
2016-10-31

  UllaBritta
brev
Hej, alla vilka bekymmer.
Jag skrev mina rader, sedan räknade jag så här, + och - klart. = så och så många rader, mellanrum, tecken osv.


Nu skall vi se på detta exemplet
Rad 0 4 tecken
Rad 1 34 tecken
Rad 2 36 tecken
Rad 3 38 tecken
Rad 4 35 tecken
10 rader
Det skall ju vara 35 rader och 55 tecken
Så här har jag gjort. Ha de Gött alla
2016-10-30

    ryttarinnan
hej redaktion
Jag har fått problem med att skicka mitt bidrag. Jag har skickat det till er per mail: support@poeter.se. Jag undrar om det är ok och om ni har fått det.
2016-10-29

    ej medlem längre
Låter bra!
2016-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Min kommentar handlade om problemen med att skicka in bidraget. Jag har nu fått svar, att det är ok.
2016-10-28

    ej medlem längre
Att få veta alltså.
2016-10-28

    ej medlem längre
Ni får som vi andra EN, och DM vänta.
Till slutet av november så vitt jag förstår..Tror Redaktionen delar samma
uppfattning!

2016-10-28

    Dan Myrbeck VIP
Samma här...!!
2016-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Hur går det? Kommer det in några bidrag, trots problemen med inskickning? Väntar ivrigt på svar angående mitt brev.
2016-10-27

  Red Rose 13
Vill bara tacka dig, Mr T, Tor- Björn Fjellner, för ditt underbara tips på din ord- och teckenräknare. Fantastiskt! Jag arbetade med denna, fick en god förståelse för hur det fungerar med rader, hur det räknas och även tecken per mening. På detta vis kunde jag minska mitt bidrag från över 100 rader till 70 mm. Det var ett jättebra redskap att arbeta med. En eloge till dig för det här tipset! :) Ps: Lycka till med ditt eget deltagande.
2016-10-26

  Redaktion poeter.se VIP
Hej,

Om någon får problem att skicka in ett bidrag. Skicka det per mail till redaktionen poeter.se eller support(@)poeter.se så skall vi kika på det.
2016-10-24

  Evelyn Falk Möller VIP
Härlig utmaning....

Lycka till alla som ger sig ut på detta äventyr....
2016-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
När jag läser mitt bidrag, med blankrader, så får jag det till 25 rader inklusive blankrader. Ni får det till 16?
2016-10-23

  Kim
Måste säga att jag blir helt snurrig av vad som påstås om stycket ovan.
Varför så specifikt koncentrera sig på något sådant?
Avskräcker nog många andra också, kan jag förmoda.
2016-10-23

  Nanna X VIP
Två frågor till: Finns det möjlighet att använda kursiv, fetstil, centrering? Jag lyckades inte. Kommer det att finnas bilder i antologin? Får man bidra med egna?
2016-10-23

  Nanna X VIP
Jag har lämnat ett bidrag men blev lite osäker på om jag använt någon variant av dikten i en tidigare antologi. Jag har medverkat i fem antologier men äger bara två av dem. Finns det något sätt att få reda på titlarna till mina publicerade dikter så att jag undviker upprepning?
2016-10-23

  Daniela I
Försökte att sända in mitt bidrag stod att jag hade för lite rader. Stod att jag har 12 men om jag räknar själv så har jag 25??
2016-10-22

  Flicis VIP
Varför formaterars min text om, när jag försöker lägga in den in i rutan. Det tycks inte finnas någon möjlighet, till att räkna orden och så vidare. Då jag lagt in min text.

Jag har använd en ordbehandlings program. Där jag har räknat rader och andra viktiga faktorer. Och efter ett hård arbete. Så finner jag min text vara klar. Och vad händer - jo, den klumpar ihop sig, när jag kopierar
2016-10-22

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Den som vill ha hjälp att hålla koll på antalet tecken per rad är varmt välkommen att använda min ord- och teckenräknare:
http://tobi3.se/blog/100-tecken/?lang=sv

2016-10-22

    Dan Myrbeck VIP
Jag försökte nyss skicka in ett bidrag.

Jag blev förvånad.

I reglerna står det inget om någon minimigräns för antalet rader i "kortfallet", men vid inskickning krävs minst 25 rader.

Dessutom räknar inskickningsformuläret inte blankrader, vilket det ska enligt reglerna.

Så - HUR ska det vara?!

Jag tycker INTE vi ska ha någon undre gräns för antalet rader. Varför underkänna ett kort och kärnfullt brev?!
2016-10-21

  H.C.B
Det framgår att man kan skriva längre bidrag. Kommer poeter.se premiera detta eller har man lika chans att bli antagen i antologin med betydligt kortare brev?
2016-10-21

  ULJO VIP
Gillas
2016-10-21

  Nanna X VIP
Jättebra tema tycker jag! En tydligt begränsad form som ger rum för ett obegränsat innehåll. Hoppas bidragen flödar in!
2016-10-21

  Redaktion poeter.se VIP
Hej!
Nej det finns inga sådana krav sålänge din text uppfyller reglerna för antologin.
Vänligen
Red.
2016-10-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Måste texten vara nyskriven och opublicerad på Poeter.se?
2016-10-17
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Vinnarna i vårtävlingen 2021!
Men glädje kan vi nu presentera tre vinnare i poeter.se vårtävling

Vårtävling på poeter.se!
Denna tävling är avslutad. Vi firar in våren med en vårtävling på poeter.se. Tävlingen är öppen till sista maj.

MODERNA STILFIGURER: Antites
En av skrivövningarna som ingår i moderna stilfigurer: Antites - motsatser och kontraster