Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskaren

Jag står upphöjd
Tänker på allt jag vill visa dig

All min entusiasm
Energibomber
Som jag hivar

I din bottenlösa skogstjärn

Den spegelblanka ytan
Häver sig och imploderar
Men
Du säger inget
När de sjunker

En höstdag
River i våra kläder
Nyper oss rosa
Om kinderna
Min nallefärgade ylletröja
Står inte emot

Jag ser ut över sjön
Ytan skummar
Skogen på andra sidan har vissnat som min tröja

Du sover i din mörkblå dunjacka

Drömmer kanske
Om när du såg mig
För första gången
Hur jag stod där som en lycklig fiskare
Vi tog loss dig
Vägde dig
Höll upp dig
Framför alltsammans
Framför gud

Plockar famnen full av solvarma löv
Låter dig vakna
Prasslande




Fri vers av Aaxel
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-16 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel