Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historiens vingslag.

Det finns en slags urkraft i att sitta ute i kylan och se en oktober himmel färgas gråsvart.
Man kan känna närvaron av generationer av jämlikar som utan mobiltelefoners närvaro tittat in i det mystiska världsalltet och försökt hitta svar.
Sitter man en stund så försvinner känslan att man borde göra något och man inser att man gör något.
Man vårdar något man fått att förvalta.
Den fria tanke som ingen kan ha synpunkter på och så inser man att ens sanna väsen finns under alla lager av uppgifter man har.
Vi glömde plötsligt att titta in i lägerelden och ställde oss framför spegeln istället.
Och där finns fan inga svar utan bara alla saker man borde... typ ny frisyr, mer hudkräm, mindre kilon och snyggare jeans!
Svaren finns när du letar inåt genom att se det osynliga.
Vem vill du vara för dom du möter på din stig?
En som flyger förbi eller en som är jordad i det du ärvt av dom som gjorde det möjligt att du har all lyx som vi betraktar som självklart?
En clown eller en medmänniska?




Prosa av Figge
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-17 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge