Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… HÖSTVEMOD


STEG FINNER MIG

 

steg

finner

mig

 

de rusar ikapp 

sliter mig ned

drar i hela mig

vemodsdrucken

 

skaftet är en påle av istid

där alla löv fryser fast

 

jag andas mot skulpturen

frostrosorna framkallas då

 

steg

finner

mig

 

kastas ned i marken 

krossas brutalt i natten

lövtamburinen skallrar

 

din frostnatt penetrerar mig

utestänger mig från allt ditt

 

min värme falnar glöden släcks

av dina ljudlösa ordstormar ...

 

synen av en enhörnings dröm

falk skriver poesi över isad sjöända

vråk skaldar framtidens undergång

korp ristar tatueringar i döda skinn

bofink kvittrar om uppenbarelsetiden

gråsparv kastats i djupet ned av kråka

räddas av enhörningens kärleksväsen

 

vi skrev våra egna sagor

då sagoberättaren somnat

 

steg

finner

mig

 

kärleken når mig

tiden står stilla

vinden har mojnat

träsket blommar

orrspelet sjunger

 

skidturen driver

utförsbackens fart

farfar vinkar hejdå

staren flyger sin väg

 

steg

finner

mig

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 846 gånger och applåderad av 55 personer
Publicerad 2016-10-17 14:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det stora vemodet drar in, tillsammans med mörkret och kylan. Nu gäller det att ta steget in i värmen.
2021-11-17

  Honungsgrävling
Oerhört vackert och med ett behagligt tempo.
2021-10-21

  flygia
Ytterst originellt och oemotståndligt
2020-10-16

  Respons VIP
Klangfull poesi med många fascinerande formuleringar så som ”skidturen driver utförsbackens fart”.
Fin balans mellan det raka enkla luftiga ”steg finner mig” och den mer komplexa komprimerade strofen om alla fåglar.
2019-01-11

  Sommarnattsljus
Gripande stark text, suggestiva bilder. Hoppfull avslutning. Tack!
2018-04-25

  Zingo
Lustfullt språk som lockar till läsning och bildspel - tack! :)
2016-12-08

    Atte Nordin
Vackert!
2016-12-06

  Inkognito93
Gillar mycket de ord du använder!
2016-11-18

  StinaJ VIP
Fullständigt lysande poesi av högsta klass som har allt. Känslor, smärta och hopp i en vacker blandning med ord som berör.
2016-11-16

  annatheresia
Text som trollbinder! Mystisk & fin! Tack :)
2016-11-15

    ej medlem längre
'träsket blommar
orrspelet sjunger.."

andas stieg trenter
i mina ögon, +
2016-11-01

  Ardo Wejka
Fan, vad bra!
2016-10-30

    ej medlem längre
Lysande text, och suggestivt med ett tema som hela tiden återkommer.
Och fåglar som agerar på olika sätt,
spännande och mystiskt.

MÄSTERLIGT!
2016-10-20

  Blått Norrsken VIP
Mästerligt !!!! Läser helt uppslukad av din text som är suverän.
2016-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP