Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnoförtrycket

Jag får alla svar på frågor som jag aldrig ställt
De tittar sedan snällt som om de gjort mig en tjänst.

Ilskan bubblar upp inom mig och kroppen skakar
Han vill säga hej, fråga om min ålder och hur jag mår
Nej.

Jag ökar takten, vill inte att de ska hinna ikapp
De påpekar mina kläder och pratar som om jag inte vore här.

Han kallar mig manipulativ när han inte har mig där han vill
Jag ger mig in på att säga till och han hotar om att slå
Ytligheter blir så små sekunderna innan jag bestämmer mig för att gå.

De visslar, ropar, ber oss komma dit för de är där.
Mitt huvud exploderar och kroppen fylls med sprängmedel
Jag svär på mitt liv en dag kommer jag att hamna på en löpsedel.




Övriga genrer av Patti Smith
Läst 402 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-17 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patti Smith
Patti Smith