Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en morbror

morbror gösta var egentligen farmors bror
han var tjock som hela vintern, ja
han sitter i ett bekant men otydligt kök
blossar osynlig piprök och pratar dialekt.
inga ord, men jag hör hans röst: göteborgs-
accenten över den gamla småländskan!

jag går ut, andas lite, och kastar äppelslunga
med far. bara en liten stund, tills över
trädtopparna? min syster lär sig cykla,
fast hon är yngre än jag. sommaren
med solrosorna, kanske är det den
som just börjar? ja, när jag lutar mig ut
genom fönstret på övervåningen kan
jag snudda vid de gula blombladen!





Fri vers av med viss svårighet!
Läst 388 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-23 02:30



Bookmark and Share


    jaybird
Man hör nästan hur pennan skrapar pappret när Sigmund Freud sitter bredvid schäslongen och försöker hinna med i denna subliminala mystik.

Drömskt och otvunget.
Fantastiskt.
2016-10-26

  Anya VIP
Kul att se dig. En fin text i minnesdis. Så tänker jag. Tycker särskilt om gestaltningen:
"sommaren
med solrosorna, kanske är det den
som just börjar?"

Vackert och talande.
2016-10-26

    glas-svalan VIP
Känns som en dröm. En varm dröm där solrosorna växer sig höga och vackra. Tycker om din text.
2016-10-23

    ej medlem längre
Vackert! Känner att solrosorna symboliserar minnen. En bra och spännande text, som lämnar frågor.
2016-10-23

  objekt3
Morbror Arthur var egentligen mormors morbror och efter golfrundan med al Capone och åren som marine for han hem för att köpa Fridens höjd-
2016-10-23
  > Nästa text
< Föregående

med viss svårighet!