Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför fick inte Mikael Wiehe Nobelpriset ?

Vi svenskar faller så lätt i förstun

för allt som är skrivet på engelska

Varför ge Nobelpriset i litteratur

till en amerikan som är så till den grad

nonchalant

att han inte ens kan ge sig tillkänna

att han fått priset

Nej tack !

Hoppas att vi slipper höra

om något liknande tilltag

i fortsättningen

Varför inte titta lite

på den nutida svenska musikskatten

Ock varför inte ge Nobelpriset

till Mikael Wiehe

som skrivit fina och ömsinta låtar

som Mitt hjärtas fågel och Tystnaden tätar

Det skulle också ge en hyllning

till vårt färgstarka svenska språk

som rymmer så många uttrycksmöjligheter

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-18 13:47



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Happahäpphäpphäpp ! .......när inte ens Astrid å Ågust fått det ska vi välan inte alls börja undra va de där är för frimurareorden enkom för en krum krets utvaldas sammansvärjningar.posto !
2016-10-24

  Eugen VIP
Wiehe har ju gjort massor av dylanlåtar så han klagar nog inte...


2016-10-18

  objekt3
Åtta svenkar har fått nobelpriset i litteratur

Här är de: M Martinsson, Selma, Heidenstam, Karlfeldt, Tranströmer, Lagerqvist, Eyvind, Nelly Sachs
2016-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP