Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

" Mars underground "

http://www.nasul.tv/incrdibil-singurul-loc-de-pe-pamant-care-va-sustine-viata-in-cazul-unui-razboi-nuclear-se-afla-in-romania/

 

Den enda platsen på jorden där livet skulle fortsätta efter en kärnvapenattack är i Rumänien

Också finns den i Carpatian-Donau-pontic, den enda platsen i världen där livet kunde fortsätta i efterdyningarna av en kärnvapenattack.

Rumänien är en plats full av överraskningar, unika fenomen och lättnad former vi stött på i världen

Du har hört så långt ifrån högarna? Enligt den guider-turistice.info verkar det att denna grotta nära Mangalia är den enda plats där livet kunde fortsätta i efterdyningarna av en kärnvapenattack.

 

Grottan

 

Forskarna vet en plats på jorden som skulle klara testet av en större kärnvapenattack. Det är en grotta i Dobrogea.

 

Movile grottan upptäcktes 1986. Sedan dess har platsen har studerats i detalj av vetenskapsmän och forskare rumäner och utlänningar som analyseras även av specialister från NASA.

 

Movile grottan har en längd av 300 meter och är 30 meter under marken. Inte ens en kärnvapenattack kommer inte att förstöra livet här, särskilt eftersom alla de mer än 200 arterna har anpassat sig till mycket giftiga miljön inuti.

 

NASA kallade det den " Mars underground "atmosfär är extremt rik på svavel, som är giftigt för människor. Ingången till grottan är nu täckt med en betongplatta och dess ekosystem har en längd av över 200 miljoner år sedan.

 

De arter som lever här kräver inte syre, ljus och värme, och är en av de få platserna i världen där livet inte är baserat på kolföreningar, men på de av svavel.

 

Forskare säger att det är den enda platsen på jorden känd vid denna tid där livet skulle fortsätta att existera när det gäller en nukleär "Förintelsen".

 

Självklart, grottan kan inte besökas av turister, bevarande, och de enda som har tillgång till den är forskare.

 

 




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-19 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP